Hlavní obsah

S fotbalisty Brna odletí k přípravě na Kypr i Střeštík a Rabušic

BRNO

Už i s uzdravenými hráči Markem Střeštíkem a Michaelem Rabušicem se vydají ve čtvrtek brzy ráno brněnští fotbalisté přes Vídeň na herní soustředění na Kypr. Trenér Miroslav Beránek bude mít ve výpravě pětadvacet hráčů, kteří na jihu Evropy sehrají čtyři přípravná utkání. Po nich už bude jasno o podobě základního kádru pro jarní ligové boje.

Článek

Ve výpravě vítěze zimní Tipsport ligy chybí vedle dlouhodobě zraněných Libora Baláže a Karla Večeři také Tomáš Polách, jenž utrpěl v nedělním finále po úderu protihráče loktem zlomeninu čelní kosti. Do výběru se nedostali ani David Pašek, Jan Urban a Pavel Vrána. "První dva budou k dispozici juniorce, aby pomohli v boji o záchranu v MSFL. Pouze Vrána zřejmě půjde na hostování," řekl sportovní ředitel FC Brno Radek Bělák.

Trenér Beránek má pro Střeštíka zatím připraven pouze individuální plán přípravy. "Naopak Rabušic se po operaci slepého střeva začátkem roku už bude připravovat s týmem a počítám s jeho zařazením do zápasů," poznamenal před odjezdem Beránek.

Brňané se na Kypru utkají v sobotu s Alanií Vladikavkaz, v úterý s Radem Bělehrad, o dva dny později s Lokomotivem Sofia a posledním soupeřem bude 7. února Crvena Zvezda Bělehrad.

Reklama

Související témata: