Hlavní obsah

Idol školaček Berger vede Spartu do finále v Hongkongu

PRAHA

Fotbalisté Sparty dospěli k vyvrcholení své hongkongské mise. Ve čtvrtek ve 13:30 středoevropského času je čeká finále Novoročního poháru. V semifinále po penaltovém rozstřelu vyřadili korejského mistra Suwon Blue Wings a teď nastoupí proti výběru Jižní Číny, který také po penaltách zdolal domácí výběr Hongkongu. Pražané přitom dál tvrdě trénují.

Článek

Start čínského roku buvola si fotbalisté Sparty užívají. Lunární rok s letopočtem 4706 začal v pondělí 26. ledna a část letenské výpravy sledovala přímo v ulicích Hongkongu velkolepý ohňostroj. Teď už však mají Pražané před sebou jen finále Novoročního poháru, v němž mohou navázat na vítězství Sparty z roku 1990 a triumf české reprezentace v roce 2000.

„Pracujeme na tom, abychom na rozdíl od semifinále vstřelili minimálně jednu branku už během základní hrací doby,“ řekl s úsměvem hlavní kouč Jozef Chovanec pro klubový web. Ve středu se svými svěřenci nacvičoval především různé varianty útoku. Pražané se dokonce odpoledne na hřišti při tréninku ofenzivních manévrů zdrželi tak dlouho, až na malý stadión uprostřed mrakodrapů padla tma.

Ani soumrak však nezchladil elán čínských školaček, které jsou velkými obdivovatelkami Patrika Bergra. Bývalou hvězdu Liverpoolu fanynky v Hongkongu sledují na každém kroku. A jejich miláček ví, že je nemůže zklamat. Kapitán Sparty neodmítá žádnou fotografii a s úsměvem trpělivě pózuje v objetí nedočkavých dívek.

Tvrdý trénink každý den 

„Postup do finále na našich plánech nic nezměnil. Každý den tady tvrdě trénujeme,“ vrací se Chovanec k fotbalu.

S novou image do finále vyrukuje Jiří Kladrubský. V semifinále ho soupeř kopl do hlavy a aby mohl lékař ránu sešít, musel vystříhat kolečko vlasů. Defenzivní univerzál se potom v pokoji hotelu Royal Garden raději ostříhal nakrátko úplně.

„Vrchním kadeřníkem se stal Jirka Jeslínek, celá exekuce dopadla úspěšně. Jediné, čeho se bojím, jsou reakce nejbližšího okolí, nejvíc mě v tomto ohledu trápí přítelkyně. Předpokládám, že nadšená z této změny rozhodně nebude,“ usmál se Kladrubský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články