Hlavní obsah

Ščasný: Útočníka Doška bych ještě bral

Fotbalisty Viktorie Žižkov čeká v jarní části nejvyšší české soutěže boj o záchranu. Trenér Zdeněk Ščasný by od svého týmu rád viděl ve druhé polovině Gambrinus ligy vůli po vítězství. Tu si slibuje i od nových hráčů. "Především Sabou z Teplic by měl být na trávníku znát. To je vítězný typ," věří Ščasný, jenž neočekává, že by získal ještě nějakou posilu. Kromě sparťanského útočníka Doška, o němž se už dlouhé týdny jedná.

Článek

Jak jste zatím spokojen s průběhem zimní přípravy?

Spokojen jsem, protože nikdo se v jejím průběhu vážněji nezranil. Šlo jen o klasické drobnosti, které k fotbalu a této fázi sezóny patří. Kluci makají, s tím jsem ale počítal. Úplně spokojen budu, až se zimní příprava projeví pozitivně v našich výkonech a výsledcích v lize.

Žižkov hraje o záchranu, na co v tomto období kladete největší důraz?

Musíme se zlepšit ve všem. V lize jsme zbytečně prohráli spoustu zápasů. Přišlo mi, že nám hodně chybí odolnost, psychická síla, postrádal jsem také více vítězných typů. Netvrdím, že jich přišlo hodně, ale kvalitativně jsme se posílili. Především Sabou z Teplic by měl být na trávníku znát. To je vítězný typ, který to dokáže přenést na ostatní.

Hodně se v zimě mluvilo o útočníku Petru Švancarovi, zda zůstane či nikoli…

Petr prodloužil smlouvu o další dva roky, takže zůstává, což je pro mužstvo velmi dobře.

Už jste uzavřel kádr pro jaro, nebo čekáte ještě nějaké posily?

Nikoho už nečekám. Pokud by někdo přišel, musel by to být hotový fotbalista, který s námi sice neabsolvoval přípravu, ale byl by schopen se začlenit a prosadit. Především bych musel být přesvědčen, že nám v boji o záchranu pomůže. Na experimenty není prostor.

Takže nečekáte ani Libora Doška ze Sparty, o němž se už několik týdnů jedná?

Pořád se jedná… My jsme vyčerpali všechny možnosti. Ale nelze to natahovat do nekonečna. Doška bych přesto do mužstva ještě bral. Je to hotový hráč, kvalitní útočník, který by nám určitě hodně pomohl.

Co vás v přípravě ještě čeká?

Ve čtvrtek letíme na herní soustředění na Kypr, pak už budeme ladit na ligu.

Reklama

Související témata: