Hlavní obsah

Finále Novoročního poháru Sparta v Hongkongu nezvládla

PRAHA

Fotbalisté Sparty se vrátí domů s prázdnou. Ve finále Novoročního poháru v Hongkongu prohráli s výběrem Jižní Číny 1:2. Letenský útočník Wilfried neproměnil za stavu 0:0 penaltu. Pražanům se tak nepodařilo navázat na vítězství Sparty z roku 1990 a triumf české reprezentace v roce 2000. Oba góly inkasovali již v prvním poločase, Kušnír v závěru už jen zmírnil porážku.

Článek

Letenští trenéři poslali na hřiště výrazně odlišnou sestavu oproti prvnímu duelu, kvůli zdravotním potížím nenastoupili Berger a Hubník. Přesto mohli mít osud utkání ve svých rukou, jenže spalovali šance a Bony Wilfried dokonce nedokázal proměnit penaltu za sražení aktivního Jeslínka ve 25. minutě.

Pak se už prosadil soupeř: nejdříve Brazilec Tales dostal mužstvo do vedení, těsně před pauzou vedení zvýšil Korejec Jon-Kun.

Po pauze sparťané několikrát střídali, ale změnu ve vývoji utkání to již nepřineslo. Ze závěrečného náporu už vytěžili pouze snížení, o které se postaral v nastaveném čase hlavičkou Kušnír.

Sparta Praha - výběr Jižní Číny 1:2 (0:2)
Branky: 90. Kušnír - 33. Tales, 44. Jon-Kun. ŽK: Jeslínek, Peter, Kušnír, Řepka. Diváci: 9428.
Sestava Sparty: Kozáčik - Kušnír, Řepka, Hušek, Peter - Jeslínek (46. Kadlec), Vacek (46. Kucka), Kladrubský, Žofčák (67. Kulič), Matušovič (62. Zeman) - Bony (46. Holenda).
O 3. místo: Suwon BlueWings - výběr Hongkongu 0:0, penalty 5:4
Konečné pořadí: 1. Výběr Jižní Číny, 2. Sparta Praha, 3. Suwon BlueWings, 4. Výběr Hongkongu.

Reklama

Související témata: