Hlavní obsah

Sparťanský brankář Grigar přestoupil do Teplic

TEPLICE

Z pražské Sparty odchází další fotbalista širšího kádru A-mužstva. Brankář Tomáš Grigar v pátek přestoupil do Teplic, které sháněly gólmana od chvíle, kdy tým opustili Tomáš Belic a Michal Daněk. Dohodu o přestupu potvrdil teplický ředitel František Hrdlička, gólman na severu Čech podepíše tříletý kontrakt.

Článek

Teplice sháněly už nějaký čas dalšího brankáře, který by vytvořil silnou dvojici s Martinem Slavíkem. Na podzim byl největší oporou mezi tyčemi Belic, jenže ten se rozhodl v zimě neprodloužit své působení na Stínadlech a vyrazil do řeckého Panioniosu. Teplice opustil i Daněk, jenž ukončil hostování z Plzně.

Sparta dala již dříve Grigarovi najevo, že o jeho služby nijak zvlášť nestojí. Nezařadila ho mezi dvojici, která vyrazila na turnaj do Hongkongu, a ve čtvrtek trenér Jozef Chovanec oznámil, že na soustředění do Španělska pojede vedle Jaromíra Blažka a Matúše Kozáčika také Milan Švenger.

Grigar, který v neděli oslaví 26. narozeniny, fotbalově vyrůstal ve Vítkovicích. Do Sparty přišel před pěti lety, od té chvíle nasbíral 24 ligových startů. Naposledy si ale zachytal v květnu loňského roku proti Ostravě.

Reklama

Související témata: