Hlavní obsah

Slavii opouští další opora, Tavares přestupuje do Hamburku

PRAHA

Fotbalová Slavia v zimě přijde o dalšího člena základní sestavy. Záložník Mickael Tavares přestupuje do bundesligového Hamburku, kde podepíše víceletý kontrakt. Vedení Slavie s německou protistranou intenzivně o prodeji šestadvacetiletého hráče jednalo a v pátek se s Hamburkem na přestupu dohodlo. Obě strany se rozhodly, že částku, za kterou Tavares odejde, nezveřejní.

Článek

„Odchod Mickaela Tavarese nás samozřejmě velmi mrzí, protože patřil mezi stabilní hráče základní sestavy, navíc to byl výborný fotbalista i po charakterové stránce. Mickael k nám přišel před rokem a půl jako volný hráč a my musíme samozřejmě respektovat i jeho přání týkající se další fotbalové kariéry,“ uvedl pro klubový web generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Tavaresova kariéra po přestupu do Slavie nabrala směr vzhůru. Šestadvacetiletý středopolař se velkou měrou podílel na premiérovém postupu sešívaných do Ligy mistrů a v té samé sezóně oslavil s klubem mistrovský titul. „Jsme si vědomi toho, že taková nabídka může pro Mickaela přijít jednou za život. Snažili jsme se na to tedy dívat i z jeho pohledu,“ dodal Doležal.

Proti Bunjodkoremu už nehrál

Šikovný záložník už nenastoupil k pátečnímu přípravnému duelu proti uzebckému Bunjodkoremu, aby se předešlo případnému zranění. „Vím, že to pro Slavii není jednoduchá situace. Ale ani pro mě. Neměl jsem vůbec v plánu někam odcházet, chtěl jsem ve Slavii zůstat a udělat všechno pro to, abychom obhájili mistrovský titul, jenže jsem dostal nabídku, která jde jen těžko odmítnout, protože už nikdy nemusí přijít. Agažmá v Hamburku vidím jako obrovskou šanci pro moji další fotbalovou kariéru. Doufám, že to fanoušci pochopí. Moc rád bych také poděkoval vedení Slavie za vstřícnost,“ nechal se slyšet Tavares ze soustředění v Dubaji.

„Ve Slavii jsem fotbalově vyrostl, vždycky na ni budu vzpomínat jenom v tom nejlepším, na všechny spoluhráče, trenéry i fanoušky. Byl bych samozřejmě mnohem raději, kdybych mohl odejít až na konci sezóny, ale na druhou stranu vím, že takovou nabídku mohu dostat jen jednou za život. Slavii budu vždycky držet palce a při nejbližší příležitosti se na ni přijedu podívat, byl bych rád, kdyby to bylo na mistrovské oslavy,“ dodal Tavares.

Tavares se v Hamburku potká se synem trenéra Slavie Karla Jarolíma Davidem, proti němuž nastoupil i v základní skupině Poháru UEFA v Edenu. Do Slavie přišel v létě 2007 z francouzského FC Tours a za sešívané odehrál 36 ligových zápasů, ve kterých vstřelil tři branky. V evropských pohárech odehrál 17 zápasů a i díky tomu se dostal do reprezentace Kapverdských ostrovů.

Reklama