Hlavní obsah

Bohemians Praha poprvé v přípravě prohráli, Teplice nestačily na Sokolov

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha si v šestém utkání zimní přípravy připsali první porážku, když nestačili na třetiligovou rezervu pražské Slavie. Jedinou branku dopoledního utkání na umělé trávě na Proseku vstřelil těsně před poločasem Hošek. Přípravný duel se nepovedl také Teplicím, které nestačily na Sokolov 0:1.

Článek

Trenéra Bohemians Luboše Urbana mrzely nevyužité šance, jeho svěřenci stejně jako proti Mostu nedokázali skórovat. "Zatímco v úvodních zápasech se nám střelecky dařilo, v posledních dvou utkáních nám to tam přestalo padat," uvedl Urban.

Fotbalisté Teplic podlehli v posledním zápase před odletem do Turecka Sokolovu 0:1. O výhře hostů rozhodl ve 23. minutě Pilař, který využil zmatků po standardní situaci a propasíroval míč do sítě. Tepličtí se z matného výkonu zvedli až krátce před koncem, ale šance Elsamniho a Smejkala ke gólům nevedly.

"Chtěli jsme to zvládnout výsledkově, ale zase jsme při standardní situaci nepokryli hráče. A druhý poločas byl z naší strany hodně nesourodý. Hráči se už asi viděli na soustředění," přiznal po zápase teplický trenér Jiří Plíšek.

Matný výkon jen potvrdil, že jeho týmu se v zimní přípravě letos vůbec nedaří. Z pěti lednových zápasů uhráli Severočeši jedinou remízu, navíc většinou hráli proti týmům z druhé nejvyšší soutěže.

Druhý poločas odehrál japonský útočník Osama Elsamni a okamžitě na sebe upozornil výborným pohybem i nečekaným důrazem v osobních soubojích. Vedle něj ale teplický dres oblékl i Polák Przemyslaw Pietruszka, kterého klub testuje z druholigového polského Swinoujscie. "Hledáme hráče do záložní řady, na tohohle jsme dostali dobré reference. Ale nemyslím, že by nám teď pomohl," hodnotil polského středopolaře Plíšek.

Gólman Tomáš Grigar, který přišel v týdnu ze Sparty, se do branky nedostal. Přednost před ním měl Martin Slavík, jenž se blýskl spíše několika velmi nejistými zákroky. "V tomhle zápase by si řekl o post jedničky málokdo," dodal Plíšek.

Přípravné fotbalové utkání:
FK Teplice - FK Baník Sokolov 0:1 (0:1)
Branka: 23. Pilař. Rozhodčí: Příhoda. Diváci: 200.
Sestava Teplic: Slavík - Merzič, Klein, Matula, Rosa - Verbíř (46. Stožický), Doležal (75. Vondrášek), Ljevakovič (46. Bartoš), Gašparík (46. Pietruszka, 86. Hašek) - Vachoušek (65. Smejkal), Mahmutovič (46. Elsamni).
Bohemians Praha - Slavia Praha B 0:1 (0:1)
Branka: 40. Hošek. Rozhodčí: Moudrý.
Sestava Bohemians: Šimon (46. Belaň) - Faitl (46. Macháček), Obermajer (46. Horáček), Turtenwald, Grznár - Demeter, Dobeš - Fenyk, Zoubek, Jandzik - Kincl (46. Ibe).
FK Baumit Jablonec - Hradec Králové 3:0 (1:0)
Branky: 3. Mešanovič, 56. Valenta, 68. Vukovič. Rozhodčí: Bílek.
Sestava Jablonce: I. poločas: Špit - Farkaš, Homola, Krejčí, Hamouz - Vošahlík, Klapka, Eliáš, Hloušek - Mešanovič, Černý; II. poločas: Zich - Michálek, Huber, Krejčí, Hamouz - Farkaš (55. Vošahlík), Klapka (64. Loučka), Valenta - Haurdič - Vukovič, Kocourek.
Dynamo České Budějovice - Baník Most 4:1 (2:1)
Branky: 4. Sedláček, 35. Táborský, 65. Šíma, 79. Svátek - 16. Onyango. Rozhodčí: Makovička. Diváci: 300.
Sestava Č. Budějovic: Kučera (46. Křížek) - Riegel (57. Laurinc), Hunal (46. Žižka), Horejš (46. Homoláč), Leština (69. Mrva) - Benát (69. Klavík), Hílek (69. Bakala), Mezlík (57. Hudson), Šíma (66. Jasanský) - Táborský (46. Stráský), Sedláček (66. Svátek).
SK Kladno - Zenit Čáslav 1:0 (0:0)
Branka: 63. Šilhan. Rozhodčí: Ochotnický. Diváci: 120.
Sestava Kladna: Kostolanský - Podskuba (65. Jaráb), Samek (46. Drsek), Gross, Hajník (36. Zoubele) - Bartek, Chalupa (65. Samek), Holub, Hlava, Jaráb (46. Bartoš) - Zachariáš (46. Šilhan).

Reklama

Související témata: