Hlavní obsah

Kubíček: Těší mě, že mi po shromáždění všichni podali ruku

PRŮHONICE

Místopředseda fotbalového svazu a dlouholetý kritik současného vedení Jiří Kubíček má dobrý dojem z toho, jak dopadlo sobotní pracovní zasedání funkcionářů a delegátů valné hromady, které sám svolal do Průhonic u Prahy. Kubíček při svých výstupech před více než stovkou příchozích zopakoval, co mu nejvíc vadí v tuzemském fotbalovém dění a opět zpochybnil hospodaření svazu. Zopakoval také to, že by v červnu na volební valné hromadě v čele svazu rád viděl Ivana Haška.

Článek

Kubíček v sobotu symbolicky korunoval svoje brojení proti nejvyšším představitelům svazu, s nimiž dlouho vede otevřenou válku, a se svými tezemi seznámil i funkcionáře z celého fotbalového spektra od první ligy až po divize.

"Nejcennější pro mě je, že při odchodu všichni odešli, řekli 'super' a podali mi ruku. Nikdo mi zase nevyčítal, co jsem svými větami způsobil. Naposledy jsem ale chtěl seznámit lidi s tím, co se tady ve fotbale dělo. Od zítřka jsem už jenom vizionář, minulost je pro mě už uzavřená věc," řekl Kubíček novinářům. "Za ty peníze, co to tady stálo, mi tohle stojí," podotkl Kubíček s tím, že by uspořádání sobotní akce pokrylo dovolenou pro tři lidi v Turecku. Podle svých slov všechno Kubíček hradil ze "svého".

Kubíček původně chtěl, aby se z sobotního pracovního zasedání následným hlasováním delegátů stala oficiální valná hromada, ale nakonec od svého záměru upustil. Na Kubíčkovy názory bylo zvědavých 117 funkcionářů, přibližně polovina pozvaných. Mezi nimi nechyběl ani další místopředseda svazu Jaroslav Vacek, s nímž Kubíček vytrvale bojuje. "Cením si aspoň toho, že přišel. I když některé jeho argumenty raději nechám bez komentáře," podotkl odměřeně Kubíček, který s Vackem i dnes několikrát vedl otevřenou debatu.

Z jednání vzešlo i pět doporučení

Kubíčka, zároveň ředitele olomouckého fotbalového klubu, potěšilo i to, že z jednání vzešlo i pět doporučení, které bude na začátku února posuzovat i výkonný výbor. Tím nejvýznamnějším je, aby se před červnovou valnou hromadou uskutečnila hromada ještě jedna, na níž by se vyřešily všechny otázky týkající se nevyjasněných kauz z minulosti. Proto, aby se v červnu mohlo přikročit k volbám nové fotbalové vlády.

"Ale je mi jasné, že při morálních kvalitách některých členů výkonného výborů asi těžko něco projde," reagoval Kubíček, který byl na začátku týdne sedmi členy výkonného výboru opětovně vyzván k rezignaci na všechny funkce ve fotbale.

Kubíček bude s napětím vyhlížet červnovou valnou hromadu, na níž tuzemský fotbal získá nové vedení. Kubíček si ze všeho nejvíc přeje, aby do křesla šéfa usedl Ivan Hašek, současný kouč Al Ahlí. "On je v takové pozici, že může náš fotbal vést 20 let. Nemusí s nikým kupčit, nikoho se doprošovat, což je u nás výjimka. A hlavně by mohl sjednotit českou a moravskou komoru," připomněl Kubíček další problém domácího fotbalu, který v minulosti několikrát zablokoval fotbalové volby. "Nemám právo říkat, jestli bych s ním chtěl spolupracovat. Ale když na mě ukáže, tak řeknu 'jo'," dodal Kubíček.

Reklama