Hlavní obsah

Japonec Elsamni chce být jako Fenin s Džekem, zvolil tedy Teplice

TEPLICE

Zatímco získat posilu do záložní řady se fotbalovému klubu v Teplicích nedaří, rýsuje se na severu Čech příchod kvalitního útočníka. Japonec Osama Elsamni totiž uspěl na testech a zbývá jen vyrovnat se s mateřským klubem Tokio Verdy. I kdyby ale Severočeši neuspěli, hráčův agent prý svého svěřence vykoupí.

Článek

Přesně osm dnů tréninku a šedesát minut v dresu A-týmu stačilo dvacetiletému hráči, aby v Teplicích přesvědčil. "Rozhodli jsme se, že v mužstvu zůstane. Začala jednání s jeho mateřským klubem, během příštího týdne bychom to chtěli vyřešit," řekl Hrdlička. V Tokiu se navíc vyjasňují detaily Elsamniho smlouvy. Podle jedné z klauzulí mu sestoupivší klub údajně nesmí v odchodu bránit.

"Sice tam mám platnou smlouvu, ale jsem teď v podstatě volný hráč," řekl v sobotu Elsamni. Hráčův agent prý chce svého svěřence z klubu stůj co stůj dostat. "I kdyby jej ale vykoupil, bude pak patřit výhradně Teplicím," vyloučil možné vlastnictví hráče třetí stranou sekretář Jan Skýpala, který transfer zařizuje.

Elsamni se pro Teplice rozhodl právě na radu agenta a rád by napodobil osud Bosňana Edina Džeka. Ten přišel do Teplic přesně před třemi lety a po stomiliónovém transferu do Wolfsburgu už po něm pošilhávají i kluby z anglické Premier League. "Já ale Džeka neznám. Zato vím o Feninovi," usmál se mladík, v jehož žilách koluje japonská i egyptská krev.

Právě jeho otec, někdejší reprezentant Egypta, by syna viděl rád v Evropě. "Opravdový fotbal je až tady. Silné kluby a tak," řekl nesmělou angličtinou Elsamni, ale pak přiznal, že ty pravé velkokluby v Česku nehledá. "O Teplicích vím od kamaráda. Říkal, že je to celkem kvalitní klub. Bude to dobrý start, dva tři roky bych tu mohl vydržet," dodal.

Když poprvé oblékl teplický dres Džeko, zaujal na první pohled. Byl vysoký a přesto velmi technický a obratný. Elsamni sice disponuje na české poměry jen průměrnou výškou, ale jakmile je na hřišti, zaujme podobným způsobem.

Stovku údajně na polytanu zaběhne pod 11 vteřin, jen na rychlost ale nespoléhá. Minulý týden se Slavií i v sobotu se Sokolovem se mnohem více zapojoval do kombinace, sklepával míče, nebál se ani povodit protihráče a jít do zakončení. Ve čtvrtek si šel zahrát za divizní rezervu, která sice na Saskou Kamenici nestačila, jediný gól při prohře 1:4 ale zaznamenal právě Elsamni.

"Prokazuje v sobě určitý talent, navíc je to pořád ročník 1988, mohl by růst," řekl trenér Jiří Plíšek, který do Teplic shodou okolností kdysi vybral i Džeka. "Rádi bychom s ním pracovali dál, snad jednání dobře dopadnou," dodal. Pokud by vše dopadlo dobře, přibyly by trenérům starosti. V české lize smějí hrát jen tři cizinci ze zemí mimo EU, přičemž v Teplicích mají už tři Bosňany. Zároveň by ale byl Elsamni prvním Japoncem, který by zdejší ligu okusil.

Reklama

Související témata: