Hlavní obsah

Slavia za příchod Pekharta vděčí návratu Keana do Tottenhamu

PRAHA

Na poslední chvíli se českému fotbalovému šampiónovi Slavii podařilo z Tottenhamu Hotspur přivést na roční hostování talentovaného útočníka Tomáše Pekharta, o jehož služby sešívaní dlouho stáli. Devatenáctiletému forvardovi pomohl i návrat útočníka Robbieho Keana z Liverpoolu právě do týmu Kohoutů. „Kdyby to nevyšlo, tak by Pekhart v Tottenhamu zůstal," řekl na svých stránkách hráčův agent Pavel Paska.

Článek

Slavia o silového vysokého útočníka s kvalitní kopací technikou dlouho stála. Za roční hostování bez opce vděčí vedení sešívaných návratu irského kanonýra Keana z Reds do Tottenhamu, odkud před půlrokem právě do Liverpolu odešel.  „Trenér a manažer Tottenhamu Harry Redknapp uskutečnil návrat Robbieho Keana z Liverpoolu. Kdyby to nevyšlo, tak by Pekhart v Tottenhamu zůstal," nechal se slyšet na stránkách společnosti ISM Pekhartův agent Paska.

V klubu úřadujícího šampióna si návrat velkého talentu nemohou vynachválit. „O Tomáše jsme usilovali od léta 2007 v každém přestupovém období, takže jsem moc rád, že tento čtvrtý pokus konečně vyšel. Rád bych také poděkoval společnosti ISM, která Tomáše zastupuje, protože nám v této věci velmi pomohla,“ řekl pro klubový web generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Za Necida Pekhart

„Věřím, že se Tomáš ve Slavii rozehraje a ukáže svůj potenciál, který je podobného charakteru jako má Tomáš Necid,“ dodal Doležal s tím, že se oba kluby dohodly více se k průběhu jednání o Pekhartově hostování nevyjadřovat.

Forvard Pekhart začínal s fotbalem v západočeské Sušici. V roce 2003 odešel talentovaný útočník do Slavie. O dva roky později si za své výkony získal ocenění pro nejlepšího mladšího dorostence v České republice. Hráčem Tottenhamu se stal Pekhart v létě roku 2006, kde hrál později za rezervu. Poslední půlrok strávil držitel stříbrné medaile z MS hráčů do dvaceti let ve druholigovém Southamptonu, kde si připsal jednu branku.

Reklama

Související témata: