Hlavní obsah

Šenkeřík zabojoval o místo v sestavě jízdou na velbloudovi

Odvaha mu rozhodně nechybí. V bitvě o místo v základní sestavě fotbalové Slavie pro jarní sezónu se ostatně bude Zdeňku Šenkeříkovi hodit. Tlačenice v útoku je mimořádná a někdo bude muset odejít na hostování. Možná i na to usměvavý útočník pomyslel, když se na soustředění v Dubaji projel na velbloudovi. Třeba to přísný kouč Jarolím ocení...

Foto: Ondřej Zlámal, slavia.cz

Slávista Zdeněk Šenkeřík se na soustředění v Dubaji projel na velbloudovi Charlesovi.

Článek

Hotelový komplex v Jabel Ali má dvaačtyřicetiletého pamětníka. Na svých zádech už vezl spoustu hostů, dokonce i členy britské královské rodiny. Nedivte se, řeč je o velbloudovi jménem Charles.

Mezi celebritami bude od letoška figurovat také Zdeněk Šenkeřík. Fotbalista Slavie se totiž nechal vyhecovat přítomnými fotografy a vyhoupl se do Charlesova sedla. „Když jsem nasedl, tak jsem myslel, že je to definitivní výška, ale pak se velbloud ještě zvedl. Je to výš, než se na pohled zdá,“ vylíčil útočník své pocity pro klubový web.

Role beduína se Šenkeříkovi evidentně zalíbila. „Je skvělé, jak ho má jeho pán ochočeného, možná by ho mohl naučit i chodit pro noviny,“ vtipkoval slávistický útočník. „Na takovém zvířeti jsem ještě neseděl, jenom na koni. Je to zajímavé si velblouda zkusit, ale na nějaký běh bych si s ním určitě netroufl.“

Velbloud vzbudil také trenérovu pozornost. „Měl bys mu Jirko trochu srovnat záda,“ povykoval Karel Jarolím na maséra Jiřího Trenkwitze.

Charlieho však z klidu nevyvedl. Podle jeho majitele se velbloudi mohou dožít stejného věku jako lidé. V Dubaji se pořádají velbloudí závody, ale ty už se nového Šenkeříkova kamaráda netýkají. Charles si užívá poklidného života v nedalekých jezdeckých stájích.

Reklama

Související témata: