Hlavní obsah

Baník se rozloučil s Antalyí porážkou

ANTALYA

Fotbalisté Baníku Ostrava ukončili své herní soustředění v turecké Antalyi porážkou. Ve čtvrtek podlehli desátému klubu polské ligy Jagiellonii Bialystok 1:2 po bezbrankovém poločase.

Článek

V sestavě se objevili jen čtyři zkušení hráči brankář Buček a záložníci Lička, Rajtoral a Metelka. Zbytek míst obsadili mladíci. Na výkonu to bylo znát. Soupeř hlavně ve druhém poločase byl lepší a měl více střeleckých šancí.

Vyrovnaná byla první půle, v níž dobře vystřelil Metelka, ale brankář jeho ránu u tyče stihnul. Skóre otevřel útočník Jagiellonie Fidziukiewicz, když odražený míč napálil prudce pod břevno. Vyrovnal Rajtoral, jemuž ideálně poslal balón před branku Přecechtěl. Záhy ale Avifovič strhnul vítězství na polskou stranu. V poslední minutě Rajtoral předskočil obránce, řítil se s míčem na brankáře, ale přestřelil.

„Výkon odpovídal skladbě. Na některé hráče bylo utkání příliš náročné. Kvalitu potvrdili Lička, Rajtoral, Buček a Ricka,“ hodnotil utkání trenér Karel Večeřa. Celková bilance utkání Baníku v Antalyi jsou dvě remízy a dvě porážky s brankovým skóre 2:5. V pátek letí výprava domů.

Přípravný fotbalový zápas v Antalyi:
Baník Ostrava - Jagiellonia Bialystok 1:2 (0:0)
Branky: 57. Rajtoral - 50. Fidziukiewicz, 67. Arifovič.
Sestava Ostravy: Buček - Zawada, Ricka, Hrtánek, Križan - Rajtoral, Metelka (62. Wojnar), Wojnar (46. Kosňovský), Lička - Markovič, Přecechtěl.

Reklama

Související témata: