Hlavní obsah

Mezi jablonecké fotbalisty se asi vrátí Kučera s Čížkem

Dva velké návraty by měly oživit tým jabloneckých fotbalistů. Do klubu mají namířeno obránce Štěpán Kučera a záložník Tomáš Čížek. Oba už se k mužstvu připojili na herním soustředění na Kypru a měli by v Jablonci strávit na hostování jarní část sezony. ČTK to v pátek řekl majitel klubu Miroslav Pelta.

Článek

Především v případě Kučery nabraly během zimy události nečekaný spád. Čtyřiadvacetiletý zadák zažil nepovedenou úvodní část sezony ve Spartě, kam loni v létě odešel na hostování z Brugg. Poté, co na Letné skončil, se zdálo, že se do Belgie vrátí, ale podle všeho zamíří do Jablonce.

Kučera nepřichází do neznámého prostředí. Spolehlivými výkony zde na sebe upozornil už v roce 2006, když v Jablonci hostoval ze Sparty. Ve středu obrany měl nahradit Tomáš Hubera, který shodou okolností nyní do Sparty na hostování míří.

Třicetiletý středopolař Čížek se vrací po sedmi letech, během nichž vyzkoušel angažmá ve Spartě a ruských klubech Rubinu Kazaň a FK Moskva. Jablonci by měl pomoci zaplnit uvolněné místo na kraji zálohy po Igoru Žofčákovi, kterého si Sparta po podzimu stáhla zpět. Kučera s Čížkem měli nastoupit už v dnešním přípravném duelu proti Jagodině, ale srbský tým bez udání důvodu zápas zrušil.

Reklama

Související témata: