Hlavní obsah

Slavia zdolala na závěr dubajského soustředění Ázerbájdžán

V závěrečném zápase na soustředění v Dubaji zdolali fotbalisté Slavie Praha reprezentaci Ázerbájdžánu 2:0. O výhře českého mistra dnes rozhodli svými góly Jan Hošek a Pavel Fořt.

Článek

Slavia měla od začátku zápasu více za hry a již v páté minutě mohl otevřít skóre Ivana, ale brankář jeho střelu chytil. Další velká šance už branku přinesl: po Grajciarově rohu hlavičkoval do sítě Hošek. I po přestávce byla Slavia aktivnější. Bestovu hlavičku ale brankář konečky prstů vyrazil, na Fořtovu střelu ze čtrnácti metrů již nedosáhl. V poslední minutě nastřelil Asajev břevno Divišovy branky.

"Potěšil mě nejen výsledek, ale i způsob, jakým jsme hráli. Už v předcházejícím zápase jsme měli herní projev ve druhé půli dobrý, gólově jsme to ale vyjádřili až dnes," řekl pro klubový web trenér Karel Jarolím. "Byli jsme důslednější v obraně, odebrali jsme hodně míčů a vyráželi často do nebezpečných protiútoků. S tímto záměrem jsme do utkání šli, proto jsem rád, že se nám to podařilo realizovat," dodal.

Slávistický kouč si pochvaloval i celé soustředění. "Kluci poctivě odpracovali, co měli. Jedinou vadou jsou zranění hráči, ke kterým přibyli po dnešním utkání Šenkeřík s Kaufmanem. Doufám, že budou všichni co nejdříve v pořádku," prohlásil Jarolím.

Slavia Praha - Ázerbájdžán 2:0 (1:0)
Branky: 36. Hošek, 64. Fořt.
Sestava Slavie: Vaniak (46. Diviš) - Kaufman (22. Janda), Brabec, Hošek, Švento - Grajciar, M. Jarolím, Cissé (68. Belaid), Ivana - Besta (62. Toleski), Šenkeřík (24. Fořt). Trenér: K. Jarolím.

Fotbalisté Brna prohráli v závěrečném čtvrtém utkání na soustředění na Kypru se třetím týmem srbské ligy Crvenou Zvezdou Bělehrad 1:2. Jedinou brněnskou branku vstřelil v 54. minutě hlavou Trousil.

V úvodní čtvrthodině měli více ze hry brněnští fotbalisté, kteří si vypracovali i tři slibné šance. Po Kalvodově centru ale Došek trefil jen padajícího brankáře Stamenkoviče. Vzápětí srbský gólman chytil tvrdou střelu Heinze a střelecky se neprosadil ani Pospěch. Po půl hodině hry neuhlídal obránce Dvorník v rychlém protiútoku útočníka Kleu, který hlavou otevřel skóre.

Brnu se podařilo vyrovnat po změně stran. Kalvoda rozehrál v 54. minutě rohový kop na Doška, který přihrál volnému Trousilovi, jenž hlavou skóroval. O minutu později po faulu Střeštíka neproměnil Ninkov pokutový kop, jeho nepřesnou střelu brankář Lejsal vyrazil. Brňané se dostali pod tlak, v 64. minutě nestačili odkopnout míč a Milijaš dal hlavou vítěznou branku.

1. FC Brno - Crvena Zvezda Bělehrad 1:2 (0:1)
Branky: 54. Trousil - 30. Kleo, 65. Milijaš.
Sestava Brna: Bureš - Kuncl, Dvorník (46. Živný, 75. Jílek), Trousil, Schneider (46. Švejnoha) - Heinz (46. Szegegi), Mareček, Kalivoda, Lira (46. Střeštík) - Pospěch (46. Šural), Došek (80. Rabušic). Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: