Hlavní obsah

Slávistického kouče Jarolíma potěšily posily, mrzí ho zranění

PRAHA

Dvanáct dnů přípravy a čtyři zápasy v Dubaji mají za sebou fotbalisté Slavie Praha. Podle trenéra Karla Jarolíma splnilo soustředění na Blízkém východě svůj účel.

Článek

"Trénovali jsme ve velice kvalitních podmínkách," řekl v pondělí kouč ligového mistra po nedělním příletu. Potěšily ho výkony nových posil, obránce Josefa Kaufmana a útočníků Pavla Fořta s Alešem Bestou. "Byl jsem s nimi spokojen. Všichni tři na základní sestavu rozhodně mají," uvedl.

Dobrý dojem ze soustředění mu kalí jen zranění několika hráčů. Marek Suchý po zánětu achilovky mohl trénoval jen lehce, Jaroslav Černý a Vladimír Šmicer mají zraněná kolena a Zdeňka Šenkeříka pobolívá tříslo. Z posledního zápasu s Ázerbájdžánem odstoupil s naraženým kolenem Kaufman. "Doufám, že všichni se do tréninku zapojí co nejdříve," uvedl Jarolím.

Jarolím: Naši připravenost ukáže až liga

Slávisté v Dubaji prohráli s uzbeckým Bunjodkorem 1:2, porazili Lokomotiv Taškent 4:0, podlehli Metalistu Charkov 0:3 a na závěr zvítězili nad Ázerbájdžánem 2:0. Jarolím však výkony v zápasech příliš hodnotit nechtěl. "Jak jsme připravení, ukážou až soutěžní zápasy," prohlásil.

"Do zápasu s Ázerbájdžánem jsme šli již s jistým záměrem a podařilo se jej naplnit. Vypracovali jsme si dost šancí, dali dvě branky a v prvním poločase soupeře k ničemu nepustili. Ve druhém poločase jsme jej pustili do dvou situací, kterým bychom se měli vyhnout," řekl kouč. Do začátku ligy se jeho tým utká ještě ve středu s Nitrou a v neděli se Slovanem Bratislava.

Slávistický trenér má v současné době největší problémy s obranou. Erich Brabec má disciplinární trest, Suchý a David Hubáček jsou zraněni. Naopak mezi útočníky je velký přetlak, takže se dá očekávat, že někdo z nich ještě odejde na hostování.

Reklama

Související témata: