Hlavní obsah

Slavia přivedla Trappa a Brazilce Dense

PRAHA

Další dvě nové posily s pořadovým číslem pět a šest představila v úterý pražská Slavie. Vedoucí tým fotbalové ligy podepsal čtyřleté smlouvy s defenzivním záložníkem Petrem Trappem z Plzně a brazilským pravým obráncem Jamesem Densem.

Článek

Zvláště Trapp by měl být hráčem do základní sestavy na post, kde ještě na podzim válel Mickael tavares. Toho Slavia prodala do Hamburku, údajně za 1,5 miliónu eur. „Ano, přestup Petra Trappa je reakcí na odchod Tavarese. Je to hráč s velkou perspektivou a věřím, že pro Slavii bude přínosem,“ prozradil generální ředitel Slavie Petr Doležal. Ten zároveň popřel, že by Slavia po zranění několika obránců a disciplinárním trestu kapitána Brabce jednala o příchodu jednoho stopera.

Jeho přestup z Plzně je podle informací Práva rekordním ligovým transferem v zimní pauze. Spekuluje se o částce přes 15 miliónů korun. „Určitě patří mezi největší přestupy,“ řekl Pavel Bucháček, sportovní ředitel agentury Chovanec Sport, která hráče zastupuje. Ani Doležal konkrétní částku neprozradil. „Ale byl to dobrý odchod pro obě strany,“ dodal.

Třiadvacetiletý Trapp se o zájmu Slavie dozvěděl minulý týden na Kypru, kde byl s Plzní na soustředění. „V první chvíli jsem tomu ani nechtěl věřit. Ale byl jsem z té nabídky nadšený. Slavia se neodmítá, je to další krok vpřed v mé kariéře. Dostal jsem se do nejlepšího českého klubu, který hraje nejatraktivnější fotbal. A věřím, že se tady prosadím a pomůžu Slavii k titulu,“ prozradil Trapp. Pokud nastoupí za Slavii hned v prvním ligovém zápase, bude to shodou okolností proti Plzni...

V novém klubu si vybral číslo 2, které ještě na podzim nosil na zádech Tavares. „Asi mě s ním lidi budou srovnávat, ale myslím, že jsme každý trošku jiný hráč. Jsem připraven makat naplno a doufám, že to zvládnu,“ přiznal defenzivní záložník, který třetím rokem bydlí s přítelkyní v Praze, takže nemusí absolvovat žádné stěhování.

Druhou novou tváří je 22letý brazilský pravý obránce či záložník James Dens. Toho Slavia v uplynulých dnech testovala. V rodné Brazílii prošel reprezentací do 17 let, naposledy působil doma v klubu Malucelli. „Jsem rád, že jsem Slavii přesvědčil a nabídla mi smlouvu,“ řekl Dens, který už se začal učit česky. „Těší mě, můžete, jedna, dva,“ předvedl své znalosti. Jen číslo dresu 33, které ve Slavii dostal, zatím vyslovit nezvládne...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice