Hlavní obsah

Zraněný Polách začne příští týden šlapat na rotopedu

BRNO

Po poranění lebky a následné operaci začne brněnský fotbalista Tomáš Polách v příštím týdnu s lehkou přípravou. Zatím bude pouze šlapat na rotopedu a teprve podle reakce organismu lékaři určí další postup. Polách koncem ledna ve finále Tipsport v souboji o míč inkasoval neúmyslný úder loktem do hlavy od kladenského Jiřího Šislera.

Článek

Dvaatřicetiletý fotbalista se podrobil operaci proražené čelní kosti, kterou zpevnila titanová destička a osm mikrošroubů. V pondělí mu lékaři vytáhli z rány stehy. Zatím má Polách nařízený klid.

"Na kole poznám, jakou zátěž snesu. Koncem března mám podstoupit další vyšetření. Chtěl bych se sice vrátit k fotbalu co nejdříve, ale na druhé straně nechci nic uspěchat. Jsem připraven i na variantu, že jarní část ligy nestihnu. Při hlavičkových soubojích může při nedoléčení hrozit, že se zranění obnoví," řekl v úterý Polách.

Tak dlouhou přestávku ve své dosavadní kariéře ještě nezažil. Více než dva měsíce chyběl v dresu prvoligového Slovácka na podzim roku 2005. Tehdy sice odehrál první kolo proti Jablonci, potom však onemocněl příušnicemi, dostal zánět mozkových blan a ještě spálu. Během nemoci zhubl o pět kilo.

"Tehdy jsem cítil, jak mi rapidně ubyla kondice. Nyní je to z tohohle pohledu výrazně lepší. I když cítím, že mi nohy slábnou," uvedl Polách.

Reklama