Hlavní obsah

Útočník Střihavka na jaře zůstane v Ostravě

OSTRAVA

Fotbalový útočník David Střihavka dokončí sezónu podle očekávání v Ostravě. Vedení Baníku v úterý definitivně prodloužilo jeho hostování z Plzně i pro jarní část ročníku. Na hostování do druholigového Třince byl naopak z širšího kádru ostravského celku uvolněn jiný útočník Vít Přecechtěl.

Článek

Střihavka na Bazalech absolvoval celou zimní přípravu, ale jistotu setrvání dostal až v úterý. Kluby po dlouhém jednání uzavřely dohodu, že pětadvacetiletý střelec pěti podzimních gólů bude v Baníku pokračovat i na jaře.

"Po odchodu Vency Svěrkoše do Sochaux bylo udržení Davida jednou z našich priorit. Jsem rád, že se to povedlo. Moc na jeho střelecké schopnosti spoléháme a věříme mu," řekl generální manažer klubu Verner Lička na oficiálním ostravském webu.

Po soustředění v turecké Antalyi v úterý trenér Karel Večeřa zúžil kádr o první jméno. Z týmu vypadl dvacetiletý útočník Přecechtěl, který míří na půlroční hostování do Třince. "Věříme, že se tam prosadí. Slibujeme si od toho, že se v létě vrátí zkušenější o patnáct startů v kvalitní soutěži," uvedl Lička.

Stejný osud potká podle všeho ještě další dva hráče, kteří se nevejdou do ligového kádru pro jaro. "Jména ani kluby ale ještě nechceme specifikovat, nic není uzavřeno," dodal Lička.

Reklama