Hlavní obsah

Sparta na závěr soustředění remizovala s Temešvárem

MÁLAGA

Fotbalisté pražské Sparty remizovali na závěr soustředění ve Španělsku s třetím týmem rumunské ligy Temešvárem 1:1. Herní kemp v Málaze tak zakončili s bilancí dvou výher, jedné porážky a jedné remízy.

Článek

Letenští v úterý znovu nastoupili bez zraněného Patrika Bergra, jenž stále laboruje se svalovým úponem. Úvod se Pražanům povedl, po 25 minutách je poslal do vedení Matušovič, který při přímém kopu využil chybného postavení v soupeřově zdi.

V dresu Temešváru nechyběl český útočník Lukáš Magera. Bývalý ostravský kanonýr mohl v 65. minutě vyrovnat, ale spolu s vybíhajícím Švengrem přehodil i branku. Gólu se rumunský celek, který donedávna vedl český kouč Dušan Uhrin mladší, dočkal za šest minut, kdy z penalty překonal sparťanského gólmana Artavazd Karamjan. V závěru měl dvakrát na kopačce vítězný gól Huber, ale pokaždé těsně minul.

Letenské po návratu do Čech čeká už jen sobotní generálka na ligu s rakouským týmem LASK Linec.

Sparta Praha - FC Temešvár 1:1 (1:0)
Branky: 25. Matušovič - 71. Artavazd Karamjan z pen.
Sestava Sparty: Kozáčik (49. Švenger) - Krob, Huber, Řepka, Pamič - Kladrubský - Jeslínek (74. Kulič), Žofčák (49. Zeman), Vacek, Matušovič (74. Holenda) - Wilfried.

Reklama

Související témata: