Hlavní obsah

Slavia překonala Nitru až v závěru, Jablonec remizoval

AYIA NAPA

V prvním zápase po návratu ze soustředění v Dubaji zvítězili fotbalisté Slavie Praha nad Nitrou 2:0. Ligoví šampióni, kteří sehráli předposlední přípravný duel v Praze na Strahově, aby šetřili trávník v Edenu, se střelecky prosadili až v závěru. Góly dali Jan Hošek a bývalý hráč Nitry Peter Grajciar.

Článek

V brance Slavie se objevil jednatřicetiletý Lotyš Denis Romanovs, který je v klubu na testech z Dinama Bukurešť. Od první minuty měli Pražané převahu, ale za celý první poločas ji nedokázali vyjádřit brankově. Ve 14. minutě po centru z levé strany hlavičkoval Besta z osmi metrů do břevna.

Další velkou šanci měl opět Besta, po centru Brabce za obranu hostů se snažil přehodit gólmana Hrošša, ale ten stačil vytlačit střelu mimo branku. I po přestávce měla Slavia převahu, ale v koncovce se jí nedařilo. Střídající Pekhart při svém prvním startu po návratu z Anglie mířil hlavou po rohu těsně vedle stejně jako Šenkeřík.

Rozhodnutí padlo až v závěru. Pět minut před koncem po rohovém kopu Grajciara hlavičkoval přesně Hošek. V poslední minutě Grajciar po přiťuknutí z Jarolímova trestného kopu skóroval tvrdou ranou z 28 metrů přesně k tyči.

Jablonec znovu remizoval

Na závěr herního soustředění na Kypru remizovali fotbalisté Baumitu Jablonec s Šerifem Tiraspol 1:1. Moldavský tým vyhrál první poločas, v 70. minutě vyrovnal střídající Vukovič a rychle využil početní výhodu po vyloučení Argentince Rodrígueze. Jablonečtí fotbalisté sehráli na Kypru tři zápasy a všechny skončily remízou.

Tiraspol, který v létě loňského roku neuspěl v předkole Ligy mistrů se Spartou, předvedl podle trenéra Jablonce Františka Komňackého technický fotbal. "Narazili jsme na soupeře, který vyznává rychlý dynamický fotbal, v sestavě má hodně technických fotbalistů z Afriky a Brazílie. S výsledkem jsme spokojeni," řekl Komňacký spolupracovníkovi ČTK.

Poté, co Tiraspol prostřídal, Jablonec prý soupeře přehrával. "Měli jsme více ze hry, ale měli jsme mít větší touhu utkání vyhrát," konstatoval Komňacký.

Jablonečtí fotbalisté se vrátí domů ve čtvrtek večer, generálku na ligu absolvují v neděli v Nymburku proti druholigové Čáslavi.

FK Baumit Jablonec - Šerif Tiraspol 1:1 (0:1)
Branky: 70. Vukovič - 21. Volkov. ČK: 67. Rodríguez (Tiraspol).
Sestava Jablonce: Špit (60. Zich) - Zábojník (46. Krejčí), Pavlík (46. Homola), Kučera, Hamouz - Čížek (46. Michálek), Loučka, Eliáš (70. Valenta), Hloušek - Lafata (60. Vukovič), Klapka (46. Haurdič). Trenér: Komňacký.
Slavia Praha - FC Nitra 2:0 (0:0)
Branky: 85. J. Hošek, 90. Grajciar.
Sestava Slavie: Romanovs - Grajciar, J. Hošek, Brabec (46. Suchý), Šiklič - L. Jarolím, Cissé (68. Šenkeřík), Trapp, Janda - Fořt (46. Pekhart), Besta (68. Toleski). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články