Hlavní obsah

Světoběžníku Kuckovi už leze cestování na nervy

Zatím funguje jako nečekaný střelec. Po pár minutách v rudém dresu dal na Strahově gól Jihlavě, rovněž v sobotní generálce na fotbalovou Gambrinus ligu se Juraj Kucka na Letné proti Linci trefil. Nová posila Sparty měla přitom v posledních týdnech program víc než úmorný. Hongkong, Španělsko, Kypr, navrch přesuny mezi Prahou a Bratislavou.

Článek

Při pohledu na letadlo se mu pomalu dělá zle. Nikdo se mladému slovenskému záložníkovi nemůže divit. Hned po přestupu z Ružomberoku se vypravil se Spartou do Hongkongu. Po návratu Letenští pobyli doma sotva dva dny a nabrali kurs Španělsko. V polovině soustředění se Kucka sbalil a uháněl se slovenskou reprezentací na Kypr. A dva dny po návratu už kopal ligovou generálku s Lincem.

„V Praze se teprve zabydluji a cestování už mi pořádně lezlo na nervy. Liga však začíná až za týden, takže je čas si trochu odpočinout a srovnat se,“ líčí hráč, kterého Spartě doporučil i její bývalý kouč Michal Bílek, který teď trénuje Ružomberok.

V Čechách nepříliš známý mladík vzal základní sestavu útokem a zdá se, že vedle Bergra se v jarní premiéře v Olomouci postaví právě on. „Není to tak jednoznačné, ale kéž by to tak bylo. S Patrikem se mi hraje velmi dobře. Doufal jsem, že bych se do sestavy mohl dostat brzy. Po přestupu jsme si říkal, že šanci určitě dostanu - a pak už bude záležet jen na mně.“

Pro Chovance není překvapením

Trenér Jozef Chovanec doufá, že jedna z nových posil neustrne. „Pro mě nejsou výkony Juraje překvapením. Typologicky nám zapadá do systému hry a dokazuje své přednosti. Držím mu palce, aby nás přesvědčil. A věřím, že neusne na vavřínech,“ nechce Chovanec předbíhat.

Kucka by mohl 1. dubna nastoupit proti české reprezentaci ve šlágru kvalifikace mistrovství světa. „Doufám, že bych další pozvánku do slovenské reprezentace dostat mohl.“ Turnajem na Kypru si ale moc nepomohl. Slováci prohráli s Ukrajinou i s Kyprem a trenér Weiss hráče bez pardonu sepsul. „V kabině bylo velké dusno. Trenér byl velmi nespokojený,“ přiznává Kucka.

Ve Spartě si zvyká na větší konkurenci, než na jakou byl zvyklý. A může se spolehnout, že pomocnou ruku mu v Praze podá i bývalý spoluhráč Jiří Novotný. „Trenér Bílek mi dal pár rad do života, byly spíš osobního rázu. Spoléhám i na Jirku, ale v nabitém programu jsme se zatím moc neviděli,“ říká Kucka a je rád, že období zimního kočování skončilo.

Reklama

Související témata: