Hlavní obsah

Liberec myslí na poháry

LIBEREC

Cíle libereckých fotbalistů zůstávají i pro jaro v intencích minulých sezón. To znamená hrát o příčky, zaručující účast v pohárové Evropě. „Z pátého místa se chceme v ligové tabulce posunout aspoň o jednu pozici výš. A šance cítíme i v Poháru ČMFS,“ uvedl trenér Ladislav Škorpil.

Článek

Nahradit defenzivního záložníka Jiřího Bílka, který přestoupil do německého Kaiserslauternu. Takový byl hlavní úkol zimní přípravy. „Vážně jsme uvažovali o angažování Martina Abrahama, který skončil na Kypru, a stále bydlí v Liberci. Nakonec jsme od toho ustoupili, protože jeho eventuální příchod by jen zvýšil počet třicátníků v mužstvu,“ osvětlil kouč.

Liberečtí tak sahají do vlastních zdrojů. Bílkovo místo mohou zaujmout Gecov, Hochmeister, Gebre Selassie nebo Holeňák. V generálce v Budějovicích nastoupil Gecov. „Už před rokem přišel ze Slavie jako vyhlédnutá posila do zálohy,“ prozradil Škorpil, který se při obsazení defenzivního záložníka bude rozhodovat i podle dispozic soupeřů.

Tým v zimě opustil ještě stoper Polák na půlroční hostování v Plzni. První dvě kola bude chybět Kerič, který pyká za vyloučení z podzimu. I tak mohou v Liberci pro první zápas v Teplicích vybírat ze čtyř útočníků. „Po kvalitní zimní přípravě se už na jaro těšíme. Tři dny po návratu z Kypru jsem promarodil, ale do neděle budu v pořádku,“ sdělil Jan Nezmar.

Reklama