Hlavní obsah

Brankář Liberce Zlámal: Vážím si postu jedničky

I v jarní části bude gólman Zdeněk Zlámal působit v dresu Slovanu Liberec coby číslo jedna. "Docela mě to potěšilo a moc si toho vážím, ale nesmím usnout na vavřínech. Bude záležet na mých výkonech, jestli si tenhle post uchovám až do konce sezóny," řekl v úterý brankář Severočechů.

Článek

Jarní sezónu byste měl zahájit jako brankářská jednička fotbalistů Slovanu Liberec. Jak to vnímáte?

Oznámil mi to trenér Škorpil po návratu ze soustředění na Kypru. Docela mě to potěšilo a moc si toho vážím, ale nesmím usnout na vavřínech. Bude záležet na mých výkonech, jestli si tenhle post uchovám až do konce sezóny.

Zamlouvala se vám právě vrcholící zimní příprava?

Nejlepší úsek jsme absolvovali právě na Kypru, kde jsme měli výborné klimatické i sportovní podmínky. Sehráli jsme tam i pár kvalitních zápasů se zahraničními soupeři. Trochu nás teď zaskočila situace v Liberci, kde je hodně sněhu a mráz. Nemůžeme doma trénovat, a tak jezdíme na umělou trávu až do Nymburka. I tam je ale zázemí na vysoké úrovni, takže si nemáme na co stěžovat.

V neděli odstartujete odvetnou část Gambrinus ligy severočeským derby v Teplicích. Co víte o soupeři?

Nemám přesnou představu o sestavě Teplic, které v zimě trochu pozměnily kádr. Jsem zvědavý, jestli za ně nastoupí japonský útočník Osama Elsamni. Snad se bude hrát na dobrém terénu, když v Teplicích je vyhřívaný trávník.

Kam by mohly sahat liberecké ambice v jarních bojích?

Hodně napoví první dva zápasy, které hrajeme venku. Ve druhém jarním kole totiž jedeme do Plzně. Z pátého místa po podzimu bychom se chtěli posunout výš v tabulce, abychom ještě zamíchali pořadím v boji o pohárové příčky. Velkou motivaci máme i v Poháru ČMFS, z něhož se lze rovněž dostat do Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: