Hlavní obsah

Nový trenér Brna chce zamířit k šestému místu

BRNO

Nový trenér brněnských fotbalistů Miroslav Beránek chce na jaře desátý tým prvoligové tabulky výkonnostně pozvednout, změnit myšlení hráčů a případně zamířit až k šestému místu. Svým svěřencům vytyčil krátkodobé i výhledové cíle, které by měly vrátit brněnský fotbal do popředí tabulky.

Článek

"Na šestou Olomouc a Liberec ztrácíme šest bodů. I když máme před sebou čtrnáct jarních kol, tak je tato ztráta značná. Naším prvním cílem je prezentovat se fotbalem, který má budoucnost," uvedl na středeční tiskové konferenci Beránek.

Hlavním problémem Brna byla v podzimní části ligy řada klopýtnutí na domácím hřišti. V tabulce domácích zápasů je Brno dokonce až předposlední s deseti body, za ním je už pouze Zlín. "Chci vyhrávat. A k tomu musím přesvědčit i hráče. Ve fotbale jsou body nejdůležitější," nastínil Beránek.

Netají se tím, že na jaře hodlá nastolit tvrdší režim. Fotbalisté si podle něj musejí uvědomit, že jejich denní přípravu netvoří pouze dvě hodiny tréninku. "Je to otázka přístupu hráčů k fotbalu, pro který musí být ochotni vše podstoupit. Týká se to také životosprávy. Bez poctivé práce nepřijdou ani výsledky. Na jaře chci poznat, zda jsou v Brně hráči ochotni touto cestou jít. Pokud to někdo neprokáže, tak musí počítat i s tím, že v týmu skončí," prohlásil brněnský kouč.

S přípravou byl Beránek spokojen

Jedním z prvních kroků bude i čtvrteční uklízení hlediště od sněhu, na kterém se budou v rámci pozvánky diváků na nedělní premiéru s Baníkem Ostrava podílet i všichni fotbalisté prvoligového kádru.

Se zimní přípravou byl Beránek až na závěrečné dva zápasy spokojen. Výhrady měl k výkonům a výsledkům utkání v minulém týdnu se slovenskou Podbrezovou a v generálce s Hradcem Králové. V testech s výkonnostně slabšími soupeři Brňané pouze remizovali, i když měli oba duely slibně rozehrané.

"Musíme se na jaře vyrovnat i se ztrátou zraněného tvůrce hry Polácha ve středu pole. Takový hráč je těžko nahraditelný, byl dominantní nejen na hřišti, ale i v kabině. Poláchovu roli by měl na sebe vzít David Kalivoda a ostatní spoluhráči na sebe musí vzít větší kus odpovědnosti, než na který byli dříve zvyklí," řekl Beránek.

V zimní přestávce do brněnského celku přišli Zbyněk Pospěch z Artmedie Petržalka, Róbert Szegedi z Interu Bratislava, Michael Rabušic a František Schneider se vrátili z hostování v Jihlavě a Martin Hanák z hostování ve Vítkovicích. Tým opustili Aleš Besta (Slavia Praha), Pavel Simr (Jihlava), Pavel Mezlík (České Budějovice), Pavel Vrána (HFK Olomouc) a Milan Pacanda (Znojmo).

Reklama

Související témata: