Hlavní obsah

Jsme silnější než na podzim, hlásí Kladno

KLADNO

Obránce Drsek a útočník Klinka, dva hráči, kteří mají fotbalové Kladno zachránit v nejvyšší soutěži. „Jsme silnější než na podzim. Získali jsme dvě velké posily a došlo k maximální stabilizaci kádru,“ říká trenér Středočechů Martin Hřídel před blížícím se startem jarní části soutěže.

Článek

Kladno je po podzimu čtrnácté, má dva body náskok na patnáctý Žižkov. V průběhu zimní přípravy Středočechy opustil kapitán Killar, který zamířil do Polska. „Ale s jeho ztrátou jsme se vypořádali bez problémů. Spíše jsme na tom postu silnější,“ je přesvědčený Hřídel.

Do středu obrany totiž přišel Pavel Drsek, který hrál v Německu za Duisburg a Bochum, na podzim působil v Panioniosu Atény. „Killara předčí ve všech směrech. Má konstruktivní rozehrávku. Je prostě vynikající,“ tetelí se blahem Hřídel. Na Drskovi se vůbec neprojevil fakt, že během minulého půlroku v Řecku odehrál jediný zápas. „Jen v prvním zápase byl trošičku nejistý v důsledku dlouhé herní pauzy. Ale jinak je to velký šéf obrany,“ chválí největší zimní posilu Hřídel.

Ani další posuny v kádru mu vrásky na čele neudělaly. S odchodem záložníka Herzána do La Spezie byl smířený, nikdo další z klíčových hráčů tým neopustil. Naopak z Bohemians 1905 přišel na hostování Bartek a z Trnavy na přestup útočník Tomáš Klinka, který má na kontě více než sto zápasů v české nejvyšší soutěži. „Rozhodně budeme ve srovnání s podzimem silnější i v ofenzivě,“ přemítá Hřídel byť vytoužený nákup útočníka Táborského z Mladé Boleslavi se realizovat nepodařilo. „V současné době je koncových hráčů málo a pokud je někdo má, jde o finančně velmi nákladnou záležitost, pokud vůbec na jednání dojde,“ líčí Hřídel.

Nečekaný úspěch

Jeho tým v průběhu zimní přípravy sehrál jedenáct zápasů. Čtyři vyhrál, tři prohrál. „S průběhem tréninkového procesu jsem maximálně spokojený, samozřejmě i z pohledu výsledků. Vždyť jsme skončili druzí na Tipsport cupu, což je vynikající výsledek,“ připomíná nečekaný úspěch kladenský trenér.

Jeho tým zahájí jarní část v neděli doma s Bohemians, pak zamíří do Zlína. „Vlastně hned na úvod nás čekají prakticky klíčové zápasy. Jejich výsledky budou nesmírně důležité pro sebevědomí. Jejich zvládnutí by bylo výrazným skokem k záchraně,“ dumá o situaci v tabulce Hřídel.

O sestavě pro zahajovací zápas má jasno, jedinou neznámou je jen stav kladenského trávníku, který je kompletně pod sněhem. „Hřiště samozřejmě připravíme, ale jestli bude povrch způsobný pro zápas netuším. Uděláme vše, aby se hrálo, ale lze tušit, že v trávě budou ledové plotny,“ říká ředitel klubu Eduard Novák, podle jehož tvrzení vstoupí Kladno do jarní části s čistým štítem: „Nikomu nic nedlužíme a pro druhou polovinu soutěže máme finanční prostředky zajištěné.“

Reklama

Související témata: