Hlavní obsah

Teplický kouč Plíšek: O sestavě už mám skoro jasno

Josef PešoutPrávo

Fotbalový trenér Teplic Jiří Plíšek už má témě jasno, s jakou sestavou nastoupí jeho mužstvo do bojů první jarní body proti Liberci. Ve druhé části sezóny pak chce severočeský kouč stabilizovat kádr a efektivněji pracovat s talentovanými mladíky. „Nevzdáváme se ani myšlenek na to, abychom se v první lize i v Poháru ČMFS porvali o výsledky, které zaručí postup do Poháru UEFA,“ řekl Plíšek.

Článek

Jaké jsou teplické cíle pro jarní část fotbalové sezóny?

Vstupujeme do ní se záměrem stabilizace týmu a snahou co nejefektivněji pracovat s mladými hráči. Chceme předvádět hru, která bude účinná z hlediska ofenzivy i při zachování kvalitního defenzivního projevu. Do každého zápasu půjdeme s touhou vyhrát. Nevzdáváme se ani  myšlenek na to, abychom se v první lize i v Poháru ČMFS porvali o výsledky, které zaručí postup do Poháru UEFA.

Máte už jasno o základní sestavě?

Z devadesáti procent ano. Těch zbývajících deset procent si ještě nechám do neděle projít hlavou.

Řešíte otazník i na brankářském postu?

Brankář Grigar nám po svém příchodu ze Sparty pomohl vytvořit kvalitní dvojici se Slavíkem, který se vrátil z Příbrami. Mohu vybírat ze dvou vyrovnaných gólmanů, ale vypadá to, že začne Grigar.

A jak se jeví japonský útočník Elsamni?

Je to další z talentovaných hráčů, který má zajímavý potenciál. Bude oživením.

Co víte o svém prvním jarním soupeři Liberci?

Přijede velmi zkušené, kvalitní mužstvo. Odešla mu opora zálohy, kterou byl Jiří Bílek. Liberečtí však věnovali hodně prostoru tomu, aby ho nahradili, takže zase tak výrazně oslabení asi nebudou.

Určitě byste chtěli začít jaro výhrou...

V Liberci jsme na podzim prohráli po nešťastné situaci. Rádi bychom získali body nazpátek. Je to pro nás výzva, abychom to zvládli.

Reklama

Související témata: