Hlavní obsah

Cíl Mladé Boleslavi: Prohnat Slavii a projít do Evropy

MLADÁ BOLESLAV

Udržet pozici na příčkách zaručujících start v pohárové Evropě, tak zní cíl fotbalistů Mladé Boleslavi před jarním pokračování české nejvyšší soutěže. Středočeši jsou po podzimní části druzí se ztrátou šesti bodů na vedoucí Slavii. „Jediným úkolem týmu je vybojovat start v evropských pohárech,“ prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci Josef Dufek, prezident klubu.

Článek

Středočeši vstoupí do jarní části s novým kapitánem Lubošem Peckou, který převzal úlohu po Janu Rajnochovi. Ten odešel do německé Chotěbuzi. Jinak zůstal základní kádr pohromadě. Odchody Holuba do Slovácka a Ševinského do Plzně by neměly být nijak citelné. Jedinou zcela novou tváří v kádru je záložník Ondřej Kúdela ze Sparty Praha.

„Měl handicap hlavně ve fyzické připravenosti. Ve Spartě nehrál pravidelně, což bylo znát, ale hodně na sobě zapracoval. Bude pro nás posilou. Má v sobě potenciál, aby nahradil Jana Rajnocha. Z hlediska výkonnosti a sportovní části ho určitě dokáže nahradit. Osobností, jakou byl Honza, se musí stát časem,“ říká Pavel Hapal, trenér Mladé Boleslavi.

Ve srovnání s konkurencí na čele tabulky došlo v kádru Středočechů k minimálním změnám. „Může to být naše výhoda. Slavii odešla hlavně produktivita. Necid s Krajčíkem zařídili na podzim přes dvacet gólů. Tím může být Slavia znevýhodněna,“ přemítá Hapal. „Na druhou stranu její náskok šesti bodů bude každý těžko stahovat. Proto o titulu nemluvíme. Ale kdybychom neměli nejvyšší ambice, nemělo by smysl naši práci dělat,“ naznačuje s úsměvem trenér Mladé Boleslavi, že jeho tým má v plánu lídra soutěž řádně prohnat.

V přípravě jen jednou prohráli

Středočeši se postupně připravovali v domácích podmínkách, následně odcestovali za kondičním soustředěním do Břeclavi a vrcholem byla herní příprava v Turecku. „Prohráli jsme jediné utkání s Mönchengladbachem. Pro sebevědomí týmu jsou takové výsledky velmi důležité,“ těší bilance z přípravy trenéra Pavla Hapala, jehož mrzí jen vážná zranění Jakuba Řezníčka a Jana Kysely.

„První má zlomenou pažní kost, druhý těžký výron v kotníku a natržené vazy. Oba budou mimo hru minimálně šest týdnů. Proto jsme z domluveného hostování v Českých Budějovicích stáhli Iva Táborského, který rozhodně dostane hodně příležitostí dokázat své kvality,“ říká Hapal.

Jeho svěřenci nastoupí minimálně k prvním dvěma utkáním jara v neobvyklých dresech na hrudi se stopou Yetiho na podporu prezentace nového produktu středočeské automobilky, která s klubem uzavřela sponzorskou smlouvu do konce roku 2011.

I proto mohl generální ředitel Jaromír Šeterle odtajnit rozpočet, který by měl na letošní kalendářní rok být 120 až 200 milionů korun. „Bude záležet na letních transferech a účasti v některých z evropských pohárových soutěží,“ upřesňuje Šeterle.

Reklama

Související témata: