Hlavní obsah

Plzeňští se chtějí poprat o pohárovou Evropu

Fotbalisté Viktorie Plzeň se chtějí v jarní části sezóny poprat o účast v pohárové Evropě. Z aktuálního sedmého místa je od postupových pozic dělí po podzimu pět bodů, ve hře jsou navíc i v Českomoravském poháru. Trenér Pavel Vrba je s ohledem na průběh přípravy a výsledky přesvědčen, že tým na to po kvalitativní stránce má. "Jsme schopni hrát o vyšší příčky, než jaké nám v současné době patří," řekl na dnešní tiskové konferenci Vrba.

Článek

V zimní přestávce přišel o Šmejkala, Hochmeistra a Vaculíka, na poslední chvíli odešel i jeden ze základních stavebních kamenů týmu, defenzivní záložník Trapp, který zamířil do Slavie. "Na jeho odchod se nám podařilo zareagovat. Získali jsme zkušeného Ševinského a na hostování mladého a talentovaného Poláka z Liberce," uvedl Vrba.

S mužstvem se soustředí především na úvod jarní části, aby myšlenky na evropské poháry vůbec nabyly reálných rozměrů. Západočeši ale mají těžký los. Hrají na Slavii, doma s Libercem a poté v Teplicích. "Tři body jsou minimum a každý navíc bude příjemným bonusem. Tím bychom se dotáhli na mužstva před námi," řekl Vrba.

Ostrý start proti mistrovskému celku a lídrovi tabulky jej z rovnováhy nevyvádí. Jak připomněl, po příchodu do Plzně jej čekal hned domácí duel se Spartou. "V tom nevidím žádný problém. Mužstvo se stabilizovalo a myslím, že jsme schopni hrát vyrovnanou partii s každým," řekl optimisticky.

V úvodu soutěže nemůže počítat s gólmanem Daňkem, který si udělal výron v kotníku, v Edenu tak bude mít k dispozici dvojici Poštulka, Ticháček. Přičemž v brance by měl dostat šanci druhý z nich. V základní sestavě pravděpodobně bude také Polák.

Malý otazník je nad startem kapitána Horvátha, jenž dnes poprvé trénoval po angíně, Ševinský zase opustil poslední trénink se svalovým zraněním. "Věřím, že to bude jen lehké zranění a že všichni hráči budou k dispozici," dodal Vrba.

Podle Horvátha coby lídra týmu už mužstvo zapomnělo na nepovedený začátek soutěže a k jejímu pokračování hráči vzhlížejí s očekáváním. "Cítíme, že máme na víc než být sedmí v tabulce. Jen to chce převést na hřiště," řekl Horváth. Pozici mužstva před zápasem se Slavií navíc nevidí vůbec beznadějně. "Slavia bude z poloviny jiná, než jak dohrávala podzim. To by mohla být naše výhoda," poukázal na obměnu kádru soupeře.

Reklama

Související témata: