Hlavní obsah

Smlouva policie a fotbalového svazu v Olomouci praxi nezměnila

OLOMOUC

Dvě stovky policistů a 45 strážníků městské police budou čekat v neděli v Olomouci na fanoušky Sparty při utkání Pražanů se Sigmou v první fotbalové lize. Mluvčí policie Jitka Dolejšová ČTK řekla, že charakter opatření nově uzavřená smlouva mezi policií a fotbalovým svazem nezměnila. Podobně reagoval také manažer Sigmy Martin Rak.

Článek

"Podepsání dohody souvisí s reformou policie, a to zejména v odbourání nepolicejních činností. Policie přestává suplovat práci pořadatelské služby při fotbalových utkáních. Do prostoru stadiónu policisté vejdou jen v případech, kdy vlastník sportovního zařízení sám nedokáže zjednat pořádek," uvedla Dolejšová s tím, že v Olomouci toto pravidlo platí dlouhodobě již několik let.

"Chystáme standardní opatření jako na všechna riziková utkání. Policejní zásahové jednotky na Andrově stadiónu při nich nebývají," řekl Rak.

Podle Dolejšové budou v ochozech přítomni specialisté na problematiku diváckého násilí zvaní spotteři a před utkáním budou policisté monitorovat pohyb fotbalových fanoušků ve městě od hlavního nádraží až na stadión.

Smlouvu o rozdělení kompetencí mezi Policií ČR a Českomoravským fotbalovým svazem podepsal předseda ČMFS Pavel Mokrý a policejní ředitel Oldřich Martinů. Řídit se jí budou od nadcházejícího víkendu, přestože k ní některé kluby mají výhrady.

Reklama

Související témata: