Hlavní obsah

Na Kladně komplikuje přípravu hřiště další sněžení

Na kladenském fotbalovém stadiónu v pátek ráno začali s odklízením sněhu z hrací plochy. Přípravu trávníku na nedělní utkání úvodního jarního kola první ligy proti Bohemians Praha ale komplikuje další sněžení a stále není vůbec jasné, zda se důležitá záchranářská bitva odehraje.

Foto: SK Kladno

Kladenští pořadatelé chystají hřiště na zápas proti Bohemians s pomocí traktorů.

Článek

Kladenští záměrně začali s úpravami trávníku až v pátek, přestože silné sněhové přeháňky se objevují už od pondělí. "Je to doporučení firmy, která se nám o trávník stará. Pod sněhem se nevytvoří taková vrstva ledu, jako kdybychom ho denně odklízeli," uvedl na webových stránkách klubu kladenský ředitel Eduard Novák.

Úpravu hrací plochy komplikují další přívaly sněhu. "K naší smůle neustále sněží, takže jen co jsme sníh v devět ráno sundali, v jedenáct už byla plocha zase bílá," posteskl si Novák.

Správci stadiónu Františka Kloze přesto zapadanou plochu znovu uklidili, aby na ni mohla po poledni nastoupit další technika. "Terén se zapískuje a jemný písek se potom bránami vpraví do trávníku. Měl by rozpouštět jemné ledové plochy hlouběji v trávě a zabránit vzniku dalších," přiblížil správce stadionu Jan Minichthaler.

Tím ale práce na přípravě terénu zdaleka neskončí. Sněžit má i přes noc a v sobotu, a tak budou úpravy plochy průběžně pokračovat. Definitivně se o osudu nedělního utkání rozhodne zřejmě až těsně před výkopem, kdy stav hřiště posoudí rozhodčí.

Reklama