Hlavní obsah

Brno po řádění fanoušků porazilo Baník, Boleslav prohrála s Jabloncem

PRAHA

Takový start do jarní části fotbalové sezóny si hráči Mladé Boleslavi rozhodně nepředstavovali! Nedělní dohrávku 17. kola Středočeši jako druhý nejlepší tým podzimu prohráli s desátým Jabloncem 1:2. Brno porazilo Baník Ostravu 2:0 po gólech Heinze a Doška. Utkání muselo být po řádění ostravských fanoušků o půlhodinu odloženo. Sparta vyhrála v Olomouci po vlastní brance Škerleho 1:0.

Článek

Povedenou akci předvedli Jablonečtí ve 26. minutě. Adam Hloušek našel po úniku po levé straně centrem ve vápně Tomáše Čížka, jenž technickou střelou z voleje po zemi k tyči nedal mladoboleslavskému brankáři Millerovi šanci. Ve 38. minutě se střelou z dálky prezentoval Mach, s pokrytím míče však neměl Špit žádný problém.

Středočeši se na začátku druhé půle ani nestačili pořádně rozkoukat a už prohrávali o dva góly. Haurdičovi se podařilo ve vápně domácích najít bývalého reprezentanta Lafatu, který už neměl problém skórovat. Snížení ze strany mladoboleslavského týmu však přišlo brzy. V 51. minutě se hlavou po centru nemýlil Papadopulos, a bylo to 1:2. Když se v 70. minutě nepodařilo po závaru snížit Táborskému ani Nečasovi, odjeli hosté s překvapivou výhrou.

Sparta uspěla šťastně v Olomouci 

Duelu Olomouce se Spartou předcházely již dlouho před startem zápasu střety fanoušků letenského týmu s policisty v hanáckém městě. Sparťanští chuligáni vymlátili také jednu restauraci v centru Olomouce. Samotný zápas na Andrově stadiónu provázely výpady chuligánů ze sektoru hostí, jejichž horké hlavy chladili hasícími přístroji místní pořadatelé. Domlouvat svým příznivcům museli jít po čtvrthodině zápasu také Berger s Řepkou.

Ani jeden z týmů toho v Olomouci divákům na hřišti příliš nepředvedl. Po první pětačtyřicetiminutovce tak odcházely oba celky do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhé půli o sobě dal po šedesáti minutách zápasu vědět domácí špílmachr Melinho, jehož pokus z voleje bránící hráči odvrátili. Smutný okamžik přišel pro Hanáky o třináct minut později. Do vápna centroval Berger a nešťastník Aleš Škerle si skluzem srazil míč do vlastní branky.

V závěru se odpískání penalty dožadovali domácí fotbalisté, hlavní sudí je však nevyslyšel. Nato se před brankářem Blažkem vytvořila po standardní situaci velice nepřehledná situace, z níž domácí mohli vytěžit kýžené vyrovnání, leč ani jeden z Hanáků gól nevstřelil.

V Brně řádili ostravští fanoušci 

Na brněnském stadiónu začalo vinou ostravských fanoušků utkání až s půlhodinovým zpožděním, když musela situaci krotit přivolaná policie, která podle nového zákona mezi Českomoravským fotbalovým svazem a Policií ČR bezpečnost při fotbalových utkáních nově nezajišťuje. Kompetence tak přešly na pořadatele, kteří ovšem v tomto případě na chuligány nestačili.

Ve své premiéře na lavičce brněnského celku postavil Miroslav Baránek namísto zraněného špílmachra Polácha bývalého slávistu Kalivodu. I ten se v 10. minutě nestačil divit, když si centrovaný míč málem do vlastní sítě odhlavičkoval Střihavka. Naštěstí pro hosty skončil balón na spojnici břevna a tyče. A tak se Brňané radovali až po půl hodině hry. Svůj první gól v dresu domácích vsítil hlavou Marek Heinz.

O vyrovnání se mohl postarat v 50. minutě ostravský útočník Zeher. Ten ovšem trefil jenom tyč Lejsalovy branky. Tvrzení nedáš dostaneš tak s radostí mohli vyslovit domácí fandové o sedm minut později. Na rozdíl dvou branek zvyšoval forvard Tomáš Došek. Na 3:0 mohl upravit dvacet minut před koncem Šural, Vašek v brance Baníku ho však vychytal.

Teplice přehrály Liberec 

Teplice nastoupily proti libereckému Slovanu s novou ex-sparťanskou posilou v brance Tomášem Grigarem. Ten měl ve 37. minutě důvod k radosti, neboť jeho noví spoluhráči otevřeli skóre. Vlastimil Stožický si naběhl na přihrávku Mahmutoviče a zblízka rozvlnil libereckou síť. Víc branek na Stínadlech nespadlo, a tak domácí vybojovali cenné tři body.

V Českých Budějovicích byli domácí hráči myšlenkami možná ještě v kabině, když příbramský Klesa ve třetí minutě dokázal využít zaváhání domácí obrany a otevřít skóre. Vyrovnání přišlo dvě minuty před koncem první půle, kdy se po Hílkově centru dokázal v prostoru malého vápna prosadit David Homoláč.

Skóre otočili Jihočeši proti Příbrami v 68. minutě, kdy se dokázal povedeným obloučkem přes vyběhnutého gólmana Hrušku prosadit Hudson. Radost domácím dlouho nevydržela. Hned dvě minuty nato dokázal zmatku v šestnáctce Dynama využít svou premiérovou trefou střídající Matěj Štochl.

Kladno zdolalo Bohemians Praha

Třetí celek od konce Kladno potřeboval proti nováčkovi Bohemians Praha získat všechny tři body. Za splněním úkolu vykročili Středočeši ve 27. minutě, kdy dokázal Beneš hlavou prodloužit míč na Jana Procházku, jenž už neměl problém zblízka skórovat a rozhodnout tak o konečném výsledku 1:0 pro domácí.

První jarní ligový gól vsítil na Žižkově v dopoledním utkání zlínský Kroča. Hostující kapitán si nejlépe vyskočil na Šmahajův roh a poslal svůj tým na konci první půle do vedení. Poslední tým tabulky sahal po vítězství do posledních minut. Proti byl ovšem domácí zkušený hráč Sabou, jenž ve třetí minutě nastavení rozhodl o tom, že se v prvním zápase druhé části ligy budou body dělit.

Od 20:00 přivítají hráči druhé Mladé Boleslavi severočeský Jablonec. Program 17.kola zakončí pondělní dohrávka vedoucí Slavie proti Viktorii Plzeň.

Program 17. kola české nejvyšší fotbalové ligy:
Neděle:
Viktoria Žižkov - Zlín 1:1 (1:0)on-line
Branky: 90.+3 Sabou - 41. Kroča.
Teplice - Liberec 1:0 (1:0)on-line
Branka: 37. Stožický.
Č. Budějovice - Příbram 2:2 (1:1)on-line
Branka: 43. Homoláč, 68. Hudson - 3. Klesa, 70. M. Štochl.
Brno - Ostrava 2:0 (1:0)on-line
Branka: 30. Heinz, 57. Došek.
Kladno - Bohemians Praha 1:0 (1:0)on-line
Branka: 27. Procházka
Olomouc - Sparta 0:1 (0:0)on-line
Branka: 73. vlastní Škerle
Mladá Boleslav - Jablonec 1:2 (0:1)on-line
Branka: 51. Papadopulos - 26. Čížek, 47. Lafata.
Pondělí:
17:15 Slavia - Viktorie Plzeňon-line

Reklama