Hlavní obsah

Teplice - Liberec 1:0Severočeské derby rozhodl v Teplicích záložník Stožický

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Stožický 1 : 0

Brankou záložníka Stožického v prvním poločase udolali fotbalisté Teplic v 17. kole české nejvyšší soutěže v severočeském derby Liberec. „Jsem rád, že jsme dokázali odehrát zápas bez obdrženého gólu. Hráči střetnutí vysloveně odpracovali a díky třem bodům jsme se zase o krůček přiblížili k horním patrům tabulky,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek.

Článek

Po desetiminutovém oťukávání si domácí vytvořili dvě šance. Stožického průnik i Mahmutovičovu akci ale Liberečtí zneškodnili. U hostí to dvakrát zkoušel individuálně Blažek. Nejprve střílel z dobré pozice nad břevno a o chvíli později pálil vedle.

Klíčový okamžik přišel nedlouho před první přestávkou. Mahmutovič si dobře zpracoval míč v liberecké šestnáctce a přihrál volnému Stožickému, který pohotově překonal Zlámala. Hosty inkasovaný gól nedeprimoval a tlačili se do útoku. Rezultoval z toho však jen Nezmarův střelecký pokus mimo.

Vyrovnaný průběh měla hra po pauze. Oba celky jen těžko zdolávaly zformovanou defenzivu protivníka. Až v 58. min. musel Liberec odvracet na roh před dotírajícím Ljevakovičem. A Kleinovu hlavičku chytil Zlámal, který si poradil i s trestným kopem Vachouška.

Nebezpečná pak byla Dočkalova rána, mířící těsně nad teplickou branku. Liberečtí v závěru posílili ofenzivu a bojovali o vyrovnání. Hlavička střídajícího Smetany minula branku jen o centimetry. „Zápasu by asi lépe slušela remíza. Možná, že jsme měli míč častěji v držení, ale nakonec rozhodla domácí efektivita,“ zhodnotil duel liberecký kouč Ladislav Škorpil.

FK Teplice - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 37. Stožický. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Kovařík. ŽK: Holeňák. Diváci: 2670.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek (74. Mareš), Stožický (85. Verbíř) - Mahmutovič, Vondrášek (79. Smejkal). Trenér: Plíšek.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek (84. Radzinevičius), Gecov (78. Smetana), Dort (66. Hochmeister), Dočkal - Nezmar, Blažek. Trenér: Škorpil.

Reklama