Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:1Tři body Spartě daroval vlastním gólem stoper Škerle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Škerle (vlastní) 0 : 1

OLOMOUC

Sparta v Olomouci gól nevstřelila, ale přesto si odvezla tři body, když ji k nim pomohl vlastencem olomoucký kapitán Škerle. „Musím hráče pochválit za pracovitost, úsilí, ale bohužel, udělali jednu chybu a ta rozhodla zápas,“ tvrdil zklamaný olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Článek

Letenští byli od počátku aktivnější, ale dobře bránící domácí je do šancí nepouštěli. Pozornost Drobisze vyzkoušel jen dvakrát střelami z dálky Berger, ale gólman Sigmy se překvapit nenechal. Hanáci se soustředili více na rychlé brejky, ale ani oni se k zakončení moc nedostávali. Jen v 5. minutě povodil R.Hubníka Toleski pak z blízka vypálil, ale Blažek zachránil. Znovu ho pak vyzkoušel už jen M. Hubník z 25 metrů, avšak neúspěšně.

Po přestávce Sigma přidala, více se tlačila dopředu a přidala i na důrazu. První ale zahrozila Sparta, když pálil tvrdě Berger z hranice šestnáctky. Drobisz však, byť s námahou, míč vyboxoval před sebe, odkud ho uklidil Škerle. Tlak Hanáků ale sílil. Vítr v obraně Sparty dělali hlavně M. Hubník s Toleskim. V 60. minutě se do míče navezl z voleje Melinho, jeho bomba však jen srazila k zemi R.Hubníka.

Sparta opět ožila s příchodem Wilfrieda, který nahradil Holendu a v 73. minutě přišel pro Sigmu šok. To když po rychlém protiútoku zleva poslal před bránu centr Berger a dezorientovaný Škerle ho poslal za záda bezmocného Drobisze. Domácí pak zoufale tlačili a málem se dočkali. Sudí Královec jim však upřel penaltu za sražení Toleskiho Blažkem, když nejprve na značku pokutového kopu ukázal, vzápětí ale svůj verdikt odvolal.

„Hráli jsme stejně jako Sigma nesmírně zodpovědně a protože jsme dali jeden gól a zvítězili, jsem spokojen,“ uvedl trenér Sparty Josef Chovanec.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 73. Škerle vlastní. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Slavík. ŽK: Rossi, Šuškavčevič, Kobylík - Holenda, Kušnír, Hušek, Žofčák. Diváci: 7118.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Škerle, Onofrej - Kaščák, Hořava (68. Kobylík) - Doležal (90. Hudec), Melinho, M. Hubník (77. Ordoš) - Toleski. Trenér: Psotka.
Sparta: Blažek - Kušnír, R. Hubník, Řepka, Pamič - Kladrubský - Kulič (89. Vacek), Berger (84. Hušek), Kucka, Žofčák - Holenda (63. Wilfried). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: