Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 1:2Mladá Boleslav doma nestačila na Jablonec a prohrála 1:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Čížek 0 : 1
47. Lafata 0 : 2
51. Papadopulos 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Velké překvapení se zrodilo na mladoboleslavském stadiónu, kam v rámci 17. kola Gambrinus ligy zavítal severočeský Jablonec. Hostující hráči svého soupeře porazili po brankách Čížka a Lafaty 2:1 a vybojovali velice důležité tři body. "Na začátek soutěže měl zápas svou kvalitu," řekl po utkání kouč hostů František Komňacký.

Článek

Domácí byli aktivnější, ale kromě několika rohů si vážnější příležitost nevypracovali. Hosté hrozili především z rychlých brejků. Po jednom takovém si po 26 minutách hry mohli hostující fandové zakřičet gól. Radost jim udělal přesnou střelou Čížek, jenž bezezbytku zužitkoval přihrávku Hlouška. "První půli jsme zcela zaspali," smutnil trenér domácích Pavel Hapal.

Mladoboleslavští se snažili o vyrovnání, ale nebyli schopni si vypracovat gólovou příležitost a střely z dálky končily u dobře chytajícího Špita. "Do 35. minuty jsme hráli dobře, ale v závěru poločasu jsme opustili střed hřiště a soupeř nás začal přehrávat," všiml si Komňacký.

Plány na otočení výsledku, které jistě kouč Hapal v kabině svým svěřencům vtloukal do hlavy, vzaly za své hned dvě minuty po začátku druhé půle. Po levé straně se totiž prosmýkl Haurdič a přihrávkou před mladoboleslavskou branku našel volného Lafatu, jenž se ze tří metrů nemýlil a s domácími to začalo vypadat bledě. "To byl rozhodující moment zápasu," myslí si jablonecký kouč.

Krev do žil vlila hráčům Boleslavi 51. minuta. Po pravé straně unikl Mach a krásným centrem našel přesně nabíhajícího Papadopulose, který hlavou rozjásal tři tisícovky přítomných domácích fandů. Ti začali hnát své miláčky za vyrovnáním, kterého se málem dočkali v 71. minutě, kdy se v obrovské šanci ocitl Táborský. "Vyrovnání jsme byli opravdu hodně blízko," nechal se slyšet Hapal.

Toho však výborným zákrokem vychytal Špit, ale proti dorážce Nečase už byl bezmocný. Na brankové čáře ho naštěstí pro Severočechy zastoupil Hamouz. I díky tomu si Jablonečtí z Mladé Boleslavi odvezli velmi důležité tři body za výhru 2:1.

FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 51. Papadopulos - 26. Čížek, 47. Lafata. Rozhodčí: Jech - Mencl, Pelikán. ŽK: Papadopulos - Lafata, Hloušek. Diváci: 3065.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Dittrich (53. Nečas), Sylvestre, Opiela (57. Kúdela), Poláček - Papadopulos, Pecka (68. Táborský). Trenér: Hapal.
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Kučera, Hamouz - Čížek (79. Michálek), Eliáš, Loučka, Hloušek (89. Krejčí) - Haurdič (72. Valenta) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: