Hlavní obsah

Kapitán bez místa: Slavii může titul prohrát jen Slavia

PRAHA

Druhá Mladá Boleslav prohrála, třetí Baník Ostrava také. Co víc si mohli fotbalisté Slavie přát. Pokud obhájce titulu porazí v dohrávce 17. kola Plzeň, povede tabulku Gambrinus ligy již o devět bodů. „Bojím se jen nás. Slavia se může připravit o titul jen sama,“ má jasno kapitán červenobílých Erich Brabec.

Článek

Sešívaní odstartují jaro bez kapitána. Erich Brabec, který v úterý oslaví 32. narozeniny, se kvůli čtyřem žlutým kartám bude na zápas s Plzní jen dívat. Kapitánskou pásku by měl opatrovat David Hubáček a mezeru v obraně zaplnit mladý Jan Hošek.

„Tak, tak, už jsem prakticky bez místa... Vlastně jsem si o týden prodloužil zimní přípravu. A nikde není psáno, že se sestava bude kvůli mě ve druhém kole měnit,“ usmívá se Brabec.

Aby ne. Vzhledem k tomu, jaké trumfy má Slavia v rukou, nemusí jaro vůbec vidět černě. „Respektuji sílu Mladé Boleslavi, Baníku i Sparty. Bojím se ovšem jen nás samotných. Věřím, že Slavia je natolik silná, aby titul obhájila. Můžeme si to prohrát jen sami,“ ujišťuje Brabec.

Trochu nejistoty zasévají do mysli slávistů jen vzpomínky na loňské jaro, kdy málem nenávratně prohospodařili náskok z podzimu. „Vzali jsme si z toho ponaučení. Letos bychom už měli být mnohem odolnější než před rokem. Máme za sebou daleko víc těžkých zápasů. Nechci, aby se opakoval závěr ligy, v němž jsme museli spoléhat na zaváhání Sparty,“ poukazuje kapitán červenobílých na loňské drama.

Letenští sice v jarní premiéře vyhráli v Olomouci, pokud však Slavia porazí Plzeň, budou na ni nadále ztrácet propastných deset bodů. „Jenom dobře, že jsme si vypracovali takový náskok. Nemusíme se bát Sparty ani žádného jiného soupeře. Jak říkám, můžeme být nebezpeční jen sami sobě. A díky trenéru Jarolímovi žádné podcenění nehrozí.“ slibuje Brabec.

Reklama

Související témata: