Hlavní obsah

Žižkovský Sabou: Bude to válka až do konce

Záložník Jiří Sabou zachránil v úvodním ligovém utkání jara fotbalistům Viktorie Žižkov alespoň bod v nevydařené premiéře s posledním Zlínem. Byla to remíza s obrovskou klikou, protože Sabou se trefil hlavou až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Článek

Cítíte se jako hrdina? Po vaší trefě máte alespoň bod...

To rozhodně ne, protože nám ten zápas vůbec nevyšel. Skoro pořád jsme tahali za kratší konec. Bod je doslova zlatý, musíme ho brát všemi deseti.

Proč to Viktorce herně skřípalo?

To, co jsme chtěli, jsme hráli možná prvních deset minut. Pak převzal iniciativu Zlín. Na tomhle terénu zvolili lepší způsob hry, lépe se pohybovali, hráli jednoduše. A taky měli lepší přechod do útoku. My jsme naopak zbytečně ztráceli míče.

Jak vám bylo, když Zlín dal po rohu vedoucí gól?

Moc dobře ne, určili tím zbývající ráz zápasu. My jsme to chtěli za každou cenu zvrátit ve svůj prospěch, ale Zlín hrál dobře a chytře vzadu a my se tam vůbec nemohli dostat. Vždyť jsme si nevytvořili pořádnou šanci. Oni pak čekali hlavně na brejky, nasadili tam rychlého Žůrka a mohli dát pojišťovací druhý gól. Ještě, že se jim to nepovedlo a s klikou se to podařilo nám.

Vypadalo to, že se na těžkém terénu pohybujete daleko hůř než hráči Zlína. Proč?

Trénovali jsme na tom dvakrát a v neděli byl ten terén nejhorší z celého toho týdne. Zlín se s tím prostě vypořádal lépe. Nám to možná nesedělo i proto, že máme techničtější hráče typu Švancary nebo Vozábala.

Je tenhle výkon varováním?

My dobře víme, že nás nic lehkého nečeká. Je nám jasné, že po pátém jarním kole nebudeme zachráněni. Bude to velký boj a válka až do konce.

Reklama

Související témata: