Hlavní obsah

Teplický brankář Grigar začal s čistým kontem

Josef PešoutPrávo

Premiéra v teplické brance, první zápas v probíhající prvoligové sezóně a navíc vychytané čisté konto. To vše zažil gólman Tomáš Grigar při vítězném duelu fotbalistů Teplic s Libercem (1:0).

Článek

Naposledy v nejvyšší soutěži chytal loni v květnu za pražskou Spartu, odkud v poslední lednový den přestoupil na sever Čech.

„V přípravě jsme měli obrannou fázi velmi dobrou a věřil jsem, že neinkasujeme. Teplice mají po Slavii asi druhou nejlepší defenzivu v lize a jsem rád, že se to potvrdilo i proti Liberci. Před zápasem jsem ani nebyl moc nervózní a docela jsem se na něj těšil,“ svěřil se gólman a pochvaloval si spolupráci se stopery Lukášem a Kleinem. „Tahle dvojice patří v lize na svých postech ke špičce,“ tvrdil Grigar.

Ještě v barvách Sparty se při jednom zápase v Teplicích dopustil chyby, která ovlivnila výsledek. Vzpomněl si na to? „Tepličtí kluci mi to připomněli v kabině, protože si na to pamatují. Ale to už je minulost. Teď se zaměřím na to, abych si udržel pozici teplické jedničky v brance,“ uvedl brankář.

Na nulách Grigar nelpí, chce vyhrávat

Kolik ho bude stát vydařený debut do klubové pokladny? „Myslím, že nic. Aspoň mi nikdo neříkal, že bych měl něco zaplatit,“ usmíval se gólman.

V Teplicích od něj očekávají, že naváže na svého předchůdce Tomáše Belice, který na podzim udržel čisté konto v osmi zápasech. „Vím, že Belic měl výborné období. Byl bych rád, kdyby se mi povedlo něco podobného. Ale zase na těch nulách tolik nelpím, když budeme vyhrávat. Důležitější jsou týmové výsledky. Na jarní ligu jsem dál natěšený a doufám, že mezi tyčemi vydržím co nejdéle,“ uvažoval Grigar.

Zápas rozhodl svým čtvrtým gólem v sezóně záložník Vlastimil Stožický, který se tak dostal do čela klubových střelců. „Dostal jsem výbornou přihrávku od Aidina Mahmutoviče, který obelslil beka, nahrál mi do volného prostoru. Soustředil jsem se, abych trefil odkrytou branku. Tušil jsem, že by to mohl být vítězný gól,“ líčil Stožický, který přikládal vítězství velkou váhu. „Určitě jsme chtěli vstoupit do jara úspěšně. Hlavně, že jsme urvali tři body, které nám dodají sebedůvěru,“ mínil krajní záložník.

Reklama

Související témata: