Hlavní obsah

Slávistu Jarolíma hattrick potěšil a zároveň zaskočil

Vydařenější večer si záložník fotbalové Slavie Praha Marek Jarolím mohl stěží přát. V pondělí potupil Viktorii Plzeň svým prvním hattrickem v lize, přičemž jeho první dvě branky byly výstavní. Sešívaní porazili Západočechy 3:2 a před druhou Mladou Boleslaví mají již devítibodový náskok. „Jsem zaskočený, ale rád. Je to pro mě mimořádná situace,“ řekl po utkání spokojený Jarolím.

Článek

Plzeň jste sestřelil hattrickem, povedl se vám podobný kousek již dříve v kariéře?

Je to můj první hattrick mezi dospělými. Je to mimořádné. Jsem zaskočený, ale rád. Když jde člověk na hřiště, tak chce vždy dát nějaký gól nebo alespoň na branku přihrát, ale že dám hattrick, jsem nečekal.

Jak byste popsal první dva góly?

Před první brankou vyhrál Pavel Fořt souboj a hlavou mně posunul míč doprava. Já pak obešel dva hráče, dostal jsem se na prostředek a levou přesně vystřelil. Před druhou jsem se dostal k odraženému míči a střela se mně opět povedla, tentokráte jsem však střílel pravou. Byly to docela pěkné branky.

Třetí přesný zásah jste přidal z penalty, byl jste na ni určený?

Nebyl, ale domluvili jsme se. S Pavlem Fořtem to byl sice trochu boj, ale nakonec mě nechal pokutový kop zahrávat. Naštěstí jsem uspěl a jak se později ukázalo, byla to branka vítězná.

V závěru jste se museli strachovat o vítězství, co se stalo?

Nakonec to bylo hodně hektické. Věděli jsme, že Plzeň má kvalitní mužstvo a to se ukázalo. Za nepříznivého stavu to nezabalili a v závěru dokázali zápas hodně zdramatizovat. O to cennější naše vítězství je.

Prosadil jste se proti vašemu bývalému klubu, jaké z toho máte pocity?

Už tam není moc hráčů, které znám. Důležitější je, že jsme dokázali využít zaváhání našich pronásledovatelů, kteří prohráli.

Na druhou Mladou Boleslav máte již devítibodový náskok, to vás musí těšit…

Dnešní tři body mají po zaváhání Boleslavi ještě větší význam. Výhra nad Plzní nás trochu uklidnila. První kolo po přestávce bývá většinou spíše o bojovnosti, než o fotbalové kráse.

V zimní přestávce Slavii opustily tři opory, jak se s odchody mužstvo vypořádalo?

Zatím to jde, ale vše se ukáže až v dalších kolech. Velkou výhodou Slavie je obrovský týmový duch a kolektivní pojetí hry.

Reklama

Související témata: