Hlavní obsah

Komise rozhodčích odmítá nátlak klubových funkcionářů

Komise rozhodčích ČMFS se v úterý ohradila proti slovním útokům, které na adresu sudích použili někteří prvoligoví funkcionáři po zápasech úvodního jarního kola, především pak olomoucký ředitel Jiří Kubíček. Komise odmítla slova o záhadných okolnostech a vědomých lžích, která použil právě olomoucký funkcionář na adresu rozhodčího Královce.

Článek

Královec řídil nedělní duel proti Spartě Praha a klub z Hané podal proti jeho výkonu oficiální stížnost. Komise v prohlášení sice neuvedla konkrétní jména, ale z textu vyplývá, že jejích členů se dotkla reakce Olomouce po utkání se Spartou. V něm podle názoru domácích v závěru za stavu 0:1 nařídil sudí Královec proti Spartě penaltu, kterou ale vzápětí odvolal. Sudí trvá na tom, že penaltu vůbec neodpískal.

To se snažil vyvrátit ještě během pondělí Kubíček. Na svaz poslal klubový videozáznam, který měl potvrdit jeho slova, že si sudí všechno vymyslel. Videozáznam neprokazuje, že by Královec pískl do píšťalky, funkcionář přesto prohlásil o rozhodčím, že vědomě lže a naznačil, že televizní sestřih České televize provází podivné okolnosti. "Záznam na ČT4 je v přiblížení a rozhodčí není v době odpískání v záběru. Je tedy patrné, že ho někdo instruoval, co proběhlo v záznamu," naznačil Kubíček ve stížnosti, kterou rozeslal v pondělí médiím.

To členové komise důrazně odmítají. Událostmi 17. kola se budou zabývat na pravidelném jednání 5. března. "Pokud by komise zjistila, že rozhodčí ligu řídí za záhadných okolností, úmyslně chybují či vědomě lžou, postupovali bychom velmi razantně. Pokud byla určitá vyjádření po zápasech učiněna v emocích a pod vlivem zklamání z prohry, můžeme je zčásti pochopit. Ovšem rozehrávání různých her ve snaze vytvářet nátlak na rozhodčí a celou komisi považujeme za nebezpečné a jsme připraveni těmto tlakům se vší rozhodností čelit," stojí v prohlášení.

Reklama