Hlavní obsah

Policie již eviduje 12 fanoušků Baníku podezřelých z výtržnictví

BRNO

Policie v souvislosti s řáděním neukázněných fanoušků ostravského Baníku na brněnském stadiónu eviduje 12 podezřelých z výtržnictví. Prvních šest zadržela v neděli přímo na akci, dalších šest podezřelých stanovila za pomoci pořízených videozáběrů. V úterý to řekla mluvčí brněnské policie Andrea Procházková. Počet podezřelých patrně není konečný. Zda budou skutečně obviněni, není zatím jisté.

Článek

Výtržnosti nastaly těsně před zahájením utkání. Dav fanoušků Baníku vylomil branku mezi jejich sektorem a hrací plochou a vnikl na hřiště. Na stadión muselo být povoláno sto policistů, kteří po 20 minutách zahnali fanoušky zpět.

Podezřelí jsou lidé, kteří napadali ochranku i policisty a ničili zařízení stadiónu. Většina z šestice původně zadržených měla více než promile alkoholu v krvi. Jeden z nich je mladistvý a jeho případ bude řešen v Ostravě, uvedla mluvčí.

Proto, aby mohla padnout případná obvinění, je podle Procházkové nutné dále zkoumat všechny důkazy. Je více než pravděpodobné, že počet podezřelých se ještě zvýší. Za výtržnictví hrozí v krajním případě až tři roky vězení.

Nedělní utkání Brna a Ostravy bylo prvním, na které podle nové dohody policie a Českomoravského fotbalového svazu neměli přímo na stadionu dohlížet strážci zákona. O bezpečnost se měla postarat ochranka areálu. Pořadatelé ale museli si na pomoc přivolat policii. Nyní se vedení jihomoravské policejní správy rozhoduje, zda zákrok 1. FC Brno naúčtuje.

Reklama

Související témata: