Hlavní obsah

Slavia uhání za titulem, ze záchranářů vyhrálo jen Kladno

PRAHA

Stačilo první jarní kolo, a fotbalisté Slavie mohou pomalu chladit šampaňské. Vedou Gambrinus ligu již o devět bodů a obhajobu titulu si mohou zpackat jen oni sami. Větší drama v dalších kolech nabídne bitva o záchranu. Šest posledních týmů tabulky se utkalo mezi sebou a vyhrát dokázalo pouze Kladno. Předposlední Žižkov ztrácí na Středočechy již čtyři body.

Článek

Nemluvil do větru. „Respektuji sílu Mladé Boleslavi, Baníku i Sparty. Bojím se ovšem jen nás samotných. Věřím, že Slavia je natolik silná, aby titul obhájila. Můžeme si to prohrát jen sami,“ prohlásil před startem jara kapitán červenobílých Erich Brabec.

A hned první kolo mu dalo za pravdu. Slavia se sice v závěru utkání s Plzní strachovala, tři očekávané body ale uhrála. Naopak Mladá Boleslav doma vybouchla s Jabloncem a Baník si dojel pro porážku do Brna. Z pronásledovatelů pouze Sparta vyhrála v Olomouci, z podzimu však vláčí desetibodové manko na sešívané. Nic lepšího si slávisté přát nemohli. Boleslavi unikají o devět a Baníku se Spartou o deset bodů.

„Pomohlo nám, že zakolísala Boleslav. Měli jsme náskok šest bodů, teď už je to devět. To je fajn, ale zdaleka nic není hotové,“ poukázal záložník Marek Jarolím, autor hattricku. „Byl bych rád, aby to byl rozhodující náskok,“ liboval si jeho strýc, trenér Karel Jarolím.

Sparta výhru na Hané vydřela. Má se tak od čeho odrazit do dalších zápasů, ale Slavia je pořád daleko... „Máme tři body, jsme spokojení. Ale jak jsem říkal před začátkem jara, my nikoho nestíháme. Pokud bude Slavia jen vyhrávat, těžko s tím něco uděláme. My se pokusíme také sbírat body a uvidíme, jak se bude jaro vyvíjet,“ připomněl letenský kapitán Patrik Berger.

Kladno si zadělalo na startovní jackpot

Jarní premiéra byla velmi důležitá také pro záchranáře. Šest nejvíce ohrožených týmů se utkalo mezi sebou a jediné Kladno dokázalo vyhrát. Vítězství nad Bohemians a remízy Žižkova se Zlínem a Českých Budějovic s Příbramí představují pro Středočechy přímo ideální konstelaci.

„O co jsme usilovali, povedlo se hned v prvním kole. Odskočili jsme Žižkovu o čtyři body. Asi jsme jen snili o tom, že my vyhrajeme a všichni ostatní remizují,“ líčil kladenský trenér Martin Hřídel. Ke klidu však má ještě daleko. „Začátek jara pro mě představují i další zápasy ve Zlíně a s Jabloncem. Teprve až zabodujeme i ve Zlíně, tak řeknu, že jsme vykročili opravdu dobře,“ upozornil Hřídel.

Naopak situace Žižkova je zase o něco kritičtější. Viktoria si vedla výborně v přípravě, doma však nestačila na Zlín a bod zachránila těsně před koncem. „Za vše, co jsme předvedli, je to zlatý bod. Ani jsme si ho nezasloužili,“ zklamalo trenéra Zdeňka Ščasného.

Sestava 17. kola Gambrinus ligy podle Sport.cz
Špit (Jablonec) - Kroča (Zlín), Beneš (Kladno), Suchý (Slavia), Pavlík (Jablonec) - Janda (Slavia), Jarolím (Slavia), Dostálek (Zlín), Berger (Sparta) - Lafata (Jablonec), Mahmutovič (Teplice).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články