Hlavní obsah

Zlín zpřísní bezpečnostní opatření při fotbale

Fotbalový klub Tescoma Zlín zpřísní kontroly a osobní prohlídky fanoušků při vstupu na stadión. Po nepřístojnostech ostravských fanoušků v Brně při premiéře ligového jara se klub pečlivě připravuje především na riziková utkání. Zatímco ve většině zápasů si Zlín vystačí s vlastními pořadateli a členy bezpečnostní agentury, při rizikových zápasech s Brnem a Spartou Praha se klub bez pomoci policie neobejde.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Stavy ochránců pořádku na všechny zápasy navýšíme. Zpřísníme kontroly a osobní prohlídky při vstupu na stadión. Nechceme, abychom bojovali o záchranu v lize na zavřeném stadiónu před prázdnými tribunami," uvedl na stránkách klubu jeho ředitel Ladislav Minář. "Po vyhodnocení prvního jarního kola je ale jasné, že při rizikových utkáních si s vlastními silami nevystačíme," konstatoval Minář.

Už v pondělí se proto uskutečnila na stadiónu schůzka vedení klubu, bezpečnostních pracovníků, zástupců české i městské policie, bezpečnostní agentury a zástupců fanoušků. "Vyjasnili jsme si, jakým způsobem budeme v případě nepřístojností v hledišti pokračovat," vysvětlil Minář.

Zlínský klub předložil městské i české policii k připomínkám Návštěvní řád fotbalových zápasů. K jeho dodržování se po zakoupení platné vstupenky nebo permanentky zavazuje každý návštěvník. "Pokud jej někdo poruší, bude potrestán dle platné legislativy. V krajním případě může být vyveden z hlediště a bude mu zakázán vstup na další zápasy," pokračoval ředitel zlínského klubu.

V historii samostatné české ligy měli ve Zlíně největší problémy s řáděním fanoušků před pěti lety. Stejně jako v neděli v Brně se o nepřístojnosti postarali příznivci Baníku Ostrava, kteří začátkem dubna 2004 poškodili na zlínském stadiónu sedačky a část oplocení. Škoda byla tehdy vyčíslena na čtvrt miliónu korun.

Reklama

Související témata: