Hlavní obsah

Kladrubského čeká duel s fotbalovým tátou Tobiášem

Pavel DosadilSport.cz

Sice již druhou sezónu nastupuje proti klubu, který ho pro velký fotbal vychoval, pořád to však pro něj jsou zvláštní zápasy. Sparťanský defenzivní všeuměl Jiří Kladrubský se chystá na sobotní duel se svými Českými Budějovicemi. Těší se nejen na spoustu kamarádů v týmu soupeře, ale také na trenéra Pavla Tobiáše, jemuž za mnohé vděčí.

Článek

Proti Českým Budějovicím nenastoupíte poprvé. Už jste si zvykl, že Jihočeši jsou vašimi soupeři?

Je to pro mě samozřejmě něco jiného než ostatní ligové zápasy. Budějice mě přivedly do velkého fotbalu a za to jsem jim vděčný. Stejně jako jejich trenérovi, který si mě kdysi vytáhl z dorostu. Těším se.

Kouč Pavel Tobiáš je do jisté míry vaším fotbalovým tátou.

Určitě. Vzal si mě do áčka, rok jsem pod ním trénoval. Poprvé mě poslal do ligového zápasu, to se nezapomíná.

Každou volnou chvíli se do Budějovic vracíte. Pořád máte v týmu soupeře hodně kamarádů?

Je jich dost, Horejš, Svátek, Homoláč a další. Posledně jsme se třeba sešli na zápase béčka.

Sparta začala jaro výhrou v Olomouci a doma bude favoritem. Jenže České Budějovice mají na kontě neuvěřitelných deset remíz a to je i pro vás velké varování.

Určitě. Hrají dobře odzadu a pokud možno na nulu, spoléhají na brejky. Těžký soupeř. Předpokládám, že u nás zalezou a my je budeme muset dobývat. Tak to ostatně na Letné vypadá skoro vždycky.

Jiří Kladrubský se spoluhráči Vackem a Kušnírem (zleva) si dali předzápas autogramiádou ve Sportisimu. Ve všech prodejnách této sítě si fanoušci od čtvrtka mohou kupovat vstupenky na zápasy na Spartě.foto: Sparta.cz

Na podzim jste výhrou 4:1 na jihu Čech „odstřelili“ trenéra Kmocha, který se v zimě vrátil do Sparty jako asistent v áčku. Připomenete mu to před zápasem, nebo ho necháte žít...?

Necháme to být. Pokud se nám podaří vyhrát, třeba dá něco do kabiny. A my vyhrát chceme!

Ve Spartě jste každou chvíli hrál na jiném místě v sestavě. Teď vás trenér Chovanec chce stabilizovat jako defenzivního záložníka.

Ze začátku mi měnění míst nevadilo, byl jsem rád, že hraji. Postupně jsme s tím měl problém, pořádně jsem nevěděl, kam se mám na hřišti postavit. Přišel jsem jako pravý obránce, ale odehrál jsem na tom místě jen pár zápasů. Zvykl jsem si na defenzivního záložníka, to je pro mě nejlepší post.

Na tomto místě je vaším konkurentem Luboš Hušek. Ve Spartě i v reprezentaci, do níž jste loni nakoukl, ale do Maroka letěl zase on.

Je to zajímavé, ale my to s Lubošem nerozebíráme. Nohy si přece lámat nebudeme. Já mu reprezentaci moc přál. Je to nádherný zážitek, už jen přijet na sraz.

Na turnaji v Hongkongu jste se kvůli zranění na hlavě musel ostříhat. Jak vám to u přítelkyně prošlo?

Docela dobře, hlavně že jsem zdravý. Já to chtěl do poslední chvíle tajit, ale moje fotky se brzy dostaly na internet, tak jsem musel s pravdou ven... Naši měli trochu námitky, ale v létě si vlasy zase nechám dorůst.

Reklama

Související témata: