Hlavní obsah

Liga pokračuje 18. kolem, kvůli počasí byl zrušen zápas v Příbrami

Ve znamení špatných terénů se odehraje 18. ligové kolo. Problémy s počasím již zapříčinily odložení zápasu Příbrami s Teplicemi a ani na dalších stadiónech povrch zelený pažit příliš nepřipomíná. Velké starosti s úpravou hrací plochy mají mimo jiné v Ostravě či ve Zlíně. Oraniště se bojí i Slavia, kterou na Žižkově čeká duel se střížkovskými Bohemians.

Článek

Kolo otevře souboj Plzně s Libercem, který začíná jaro dvěma zápasy na hřištích soupeřů. Západočeši, kteří Liberec porazili naposledy v roce 2001, v úvodním jarním kole podlehli v Edenu Slavii 2:3, když dokázali snížit až v závěru utkání. „S Libercem to bude jiný zápas. Bude hrát spíš zezadu a čekat na naše chyby. My se musíme prosadit v útočné fází. Přál bych si, abychom hráli jako v druhém poločase na Slavii,“ nechal se na stránkách Plzně slyšet kouč Viktorie Pavel Vrba.

Sparťané po výhře v Olomouci doma přivítají České Budějovice. Jihočeši na Letné ještě nikdy nedokázali bodovat a poslední radost z branky zažili na Spartě před dlouhými devíti lety. „Trénovali jsme hodně a dobře. Je vidět, že máme sílu,“ burcuje spoluhráče před zápasem kapitán celku Patrik Berger. Budějovičtí jedou do Prahy s čistou hlavou a s vědomím, že mohou pouze překvapit. „Na Spartě nemáme co ztratit. Můžeme jenom získat," řekl před zápasem pro českobudějovické stránky David Homoláč. 150. ligový start si může připsat Riegel, Leštinu čeká 100. ligový zápas.

Žižkov čeká v Ostravě špatný terén

Pražskou Viktorii Žižkov čeká cesta do Ostravy, kde změří síly s tamním Baníkem. V Ostravě mají starosti s terénem, který zalila odtékající voda z tajícího sněhu. Utkání prý však špatný stav hrací plochy neohrozí. „Hřiště vypadá dobře. Nebude asi takové jako vyhřívaný trávník v Brně, ale nevidím důvod, proč by se nehrálo, pokud nepřijde nějaká kalamita,“ nechal se slyšet kouč Baníku Karel Večeřa a dodal: „Hráči na to nesmějí myslet.“ Podobně hovoří i Večeřův protějšek Zdeněk Ščasný. „O terénech se nyní nemá cenu bavit. Bude záležet na hráčích obou týmů, jak se s tím vyrovnají,“ myslí si kouč Viktorie.

Velké starosti s trávníkem mají i ve Zlíně, kam přijede k záchranářskému duelu Kladno. Hrací plocha byla nejprve pokryta ledem a po oteplení a následném dešti se tvrdý povrch na některý místech změnil v bahno. V nejhorším stavu je hřiště před střídačkami a pod hlavní tribunou. Kladenský kouč Martin Hřídel se na zlínské Letné bude muset obejít bez zraněného záložníka Zoubeleho, jenž si přivodil distorzi kotníku. "Bude nám chybět, to je jasné, byl v dobré formě. Ale zase je to šance pro další kluky, kteří se třeba teď do sestavy nedostali," řekl trenér Martin Hřídel.

Jablonec chce bodovat proti Olomouci

Posíleni nečekaným vítězstvím v Mladé Boleslavi nastoupí hráči Jablonce v domácím prostředí proti Olomouci. Severočeši tak od úvodního jarního kola začali plnit svůj záchranářský plán a proti Hanákům by své bodové konto rádi rozšířili. „Čeká nás těžké utkání. Olomouc není snadný soupeř. Myslím si, že zápas může klidně rozhodnout jen jedna vydařená akce,“ řekl kouč Severočechů František Komňacký.

Posledním víkendovým zápasem bude pražské derby mezi střížkovskými Bohemians a úřadujícím mistrem ligy - Slavií Praha. Podle prvních odhadů by zápas na stadiónu Viktorie Žižkov měl být vyprodaný, přesto by sešívaní raději hráli na Strahově. Důvodem je především nekvalitní terén, který dostal zabrat už v minulém kole. „Budeme chtít potvrdit tři body z prvního jarního kola a vyhrát. S těžkým terénem se budeme muset vypořádat bojovností a důrazem,“ řekl kouč Slavie Karel Jarolím.

Utkání Příbrami s Teplicemi bylo kvůli nezpůsobilému terénu odloženo. Pondělní dohrávku obstará zápas Mladé Boleslavi s Brnem.

18. kolo fotbalové Gambrinus ligy
Sobota 28. února
14:30Plzeň - Liberecon-line
17:00Sparta - České Budějoviceon-line
17:00Ostrava - Žižkovon-line
17:00Zlín - Kladnoon-line
Neděle 1. března
15:00Jablonec - Olomoucon-line
20:00Bohemians - Slaviaon-line
Pondělí 2. března
17:15Mladá Boleslav - Brnoon-line
Zápas Příbram - Teplice byl odložen

Reklama