Hlavní obsah

Kisel do Liberce nemůže, Slovan se ho ještě nevzdává

PRAHA

Všechno bylo nalajnované a Karol Kisel se těšil, jak si už v sobotu zahraje za Liberec v Plzni. Fotbalista, který ukončil profesionální smlouvu ve Spartě, však narazil na článek v přestupním řádu, podle nějž může coby reamaterizovaný hráč nastoupit nejvýš ve třetí lize.

Článek

Letenští s Kiselem nepočítali. Slovenský reprezentant tedy oželel peníze a smlouvu se Spartou rozvázal, aby mohl hrát jinde. Dohodl se s Libercem, kam měl v pátek nastoupit jako amatér.

„Všechno bylo nachystané. Kluby se dohodly mezi sebou, my se dohodli s hráčem,“ líčí Libor Kleibl, ředitel Slovanu.

Šéf svazové legislativy Marcel Petrásek ho však upozornil na upravené normy fotbalového svazu. Ty říkají, že pokud byl hráč reamaterizován, může nastoupit za amatérská družstva do úrovně ČFL a MSFL. Svaz tak chce zamezit přesunům po skončení uzávěrky profesionálních přestupů.

„Naděje umírá poslední. Tento výklad není podle mě až tak jednoznačný. Pak by fotbalista, kterému jednou skončila profismlouva, už nemohl nikdy hrát ligu, i kdyby měl profismlouvu novou,“ říká Kleibl.

Pro zápas v Plzni musí Kisela oželet, po víkendu to Liberec ještě zkusí. „Je mi líto Karola, mohl hrát. Kvůli tomu skončil na Spartě, rozhodně nehledal žádnou kličku. Ukončil smlouvu v přestupním termínu,“ poukazuje Kleibl.

Reklama

Související témata: