Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty i Ostravy zaváhali, Liberec vyhrál v Plzni

PLZEŇ

Fotbalisté Liberce dokázali v úvodním zápase druhého jarního kola naplno bodovat, když vyhráli na půdě Plzně 2:0. Ve zbylých třech sobotních duelech branka nepadla. Radost z toho neměli diváci na Spartě, která neporazila České Budějovice, ani v Ostravě, která nevstřelila branku Žižkovu. Výsledkem 0:0 skončil i záchranářský souboj ve Zlíně, kde hrálo Kladno.

Článek

První velkou šanci zápasu v Plzni si ve 35. minutě vypracovali liberečtí, ale Nezmar po centru Dočkala napálil hlavou pouze břevno. Vše si útočník Severočechů vynahradil o čtyři minuty později, kdy už jeho hlavička zaplula za Ticháčkova záda.

V 52. minutě byli domácí blízko vyrovnání, ale ze závaru před brankou Liberce nedokázali gól vytěžit, poslední slovo měl při skrumáži Horváth, ale ani on se neprosadil. Rozhodující branku mohli hosté vsítit v 80. minutě, ale Gebre Selassie po Blažkově přihrávce nedokázal usměrnit míč do sítě.

Definitivu dal výsledku až pět minut před konce liberecký Dočkal, když se nejlépe dokázal zorientovat v šestnáctce a ranou k levé tyči domácích propálil vše, co mu stálo v cestě.

Sparta neporazila Budějovice

Sparťané se po těsné výhře z minulého kola představili domácím fanouškům na Letné proti Českým Budějovicím, ale do větší šance se dostali až krátce před přestávkou. Kapitán Patrik Berger vypálil z přímého kopu, ale jeho vydařenou střelu z 25 metrů gólman Kučera s námahou dokázal vyrazit na roh. Hostující brankář se vyznamenal i v 70. minutě, kdy perfektně zasáhl proti střele Žofčáka i následné Wilfriedově dorážce. O sedm minut později měli hostující obránci opět plné ruce práce, ale Hubník z velkého úhlu nedokázal přesně zamířit. Po remíze 0:0 si Jihočeši vezou z Prahy nečekaný bod.

Hráči Baníku Ostrava si po prohře s Brnem chtěli spravit chuť v domácím utkání proti Žižkovu, ale nezačali nejlépe. Ve 27. minutě se na domácího gólmana Vaška řítil Švancara, ale vyběhnuvšího brankáře trefil naštěstí pro domácí pouze do hlavy. Po půlhodině hry se do šance dostali i ostravští. Lička se prodral po levé straně a nebezpečně vypálil. Gólman Bartalský s problémy míč vyrazil, ale pouze k Zeherovi, jenž však mezi tři tyče nezamířil. Do překvapivého vedení mohli jít hosté v 72. minutě, ale Kalod po Švancarově přihrávce Vaška nepřekonal. Baník ztratil další body a souboj o čelo se mu vzdaluje.

Bez branek se hrálo i ve Zlíně

Souboj záchranářů byl k vidění ve Zlíně, kam zavítalo Kladno. Ve čtyřicáté minutě poslal míč na hlavu Šilhana hostující Szabo, ale balón skončil těsně nad brankou. Vzrušení nabídla i 60. minuta, kdy se po akci Dostálka a Šmahaje dostal do výhodné pozice Žůrek, ale střela mu hrubě nesedla. Čtyři minuty před koncem zápasu mohl o výhře domácích rozhodnout Musil, ale po přihrávce Dostálka se neodhodlal ke střele a zápas tak skončil bez branek.

18. kolo fotbalové Gambrinus ligy
Sobota 28. února
14:30Plzeň - Liberec 0:2on-line
Branky: 39. Nezmar, 85. Dočkal.
17:00Sparta - České Budějovice 0:0on-line
17:00Ostrava - Žižkov 0:0on-line
17:00Zlín - Kladno 0:0on-line
Neděle 1. března
15:00Jablonec - Olomoucon-line
20:00Bohemians - Slaviaon-line
Pondělí 2. března
17:15Mladá Boleslav - Brnoon-line
Zápas Příbram - Teplice byl odložen

Reklama