Hlavní obsah

Ostrava - Žižkov 0:0Žižkov měl v Ostravě vyhrát, spálil obrovské šance

Vladimír KolářPrávo

Před zápasem sotva uvěřitelné se stalo pravdou. Baník musí být rád, že získal bod. Velkou měrou se o něj zasloužil vynikající brankář Vašek, který chytil nejméně čtyři góly! Žižkov získal první bod venku v sezoně.

Článek

Přehled tutovek, které si krásnými akcemi vypracovali Viktoriáni, je nečekaně dlouhý. Ve 26. Sabou ideálně uvolnil Švancaru, jenž poprvé ztroskotal na Vaškovi. „Ihned jsem střílel, tušil jsem, že jde z branky, ale trefil jsem ho jen do nosu,“ krčil rameny Petr Švancara. V závěru půle běžel sám na branku Baníku z levé strany. „Míč jsem měl zvednout výše, Vašek jej stačil zvednout ramenem,“ popsal druhou svoji ztrátu.

V posledních dvaceti minutách byl brankář Baníku znovu ústřední postavou utkání. V 73. Švancara obešel Marka a přihrál na malé vápno Kalodovi, který měl před sebou zcela prázdnou branku. „Šel jsem z branky proti Švancarovi, když přihrál, tušil jsem, že je zle. Skočil jsem do branky na zem v naději, že Kalod situaci podcení a dá jen slabou ránu po zemi. Přesně tak to bylo,“ vykládal hrdina zápasu.

Před Vaškem byli ještě sami Kalod v 88. minutě a Straka v 89. a neuspěli. „Aspoň jeden gól jsme dát měli. Byly to stoprocentní šance,“ posteskl si žižkovský trenér Zdeněk Ščasný. „Pokud budeme po utkáních venku vypočítávat zahozené šance, jsme na dobré cestě k záchraně,“ zavtipkoval Švancara a dodal: „Hrát proti Baníku na Bazalech nikdy není jednoduché. Dneska jsme měli vyhrát. Kdo neviděl, neuvěří.“

Naděje Baníku vyhrát zhasla v prvním poločase, v němž byl lepší. „Přehrávali jsme soupeře, v této pasáži jsme měli zápas zvládnout,“ pověděl trenér Karel Večeřa. Ve dvou velkých příležitostech se ocitl Zeher, ale selhal. Ve 32. minutě po rohu Otepky hlavičkoval míč nad břevno, ve 34. brankář Bartalský vyrazil bombu Ličky z úhlu k Zeherovi a jeho dorážka prolétla vedle branky.

Baník Ostrava - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Paták - Tacina, Lakomý. ŽK: Straka, Hušbauer, Gabriel, Kalod (všichni Žižkov). Diváci: 5463.
Ostrava: Vašek - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Lukeš (69. Rajtoral), Hable, Otepka, Lička - Zeher, Střihavka. Trenér: Večeřa.
Žižkov: Bartalský - Pilař, Besta, Gabriel - Vaculík (86. Kučera), Sabou, Hušbauer, Zengue - Straka (90. Procházka), Pospíšil (46. Kalod) - Švancara. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: