Hlavní obsah

Zlín - Kladno 0:0Kladno uhrálo bod ve Zlíně

ZLÍN

V zápase týmů z chvostu tabulky se diváci gólů nedočkali. S remízou byli mnohem víc spokojenější Kladenští, kteří si udrželi před posledními Zlíňany šestibodový odstup.

Článek

„Jsme maximálně spokojeni. Soupeř měl sice víc ze hry, avšak do mnoha vyložených šancí jsme ho nepustili. Pohlídali jsme si i nebezpečné zlínské standardky. Bod má pro nás cenu zlata, avšak v boji o záchranu ještě zdaleka není nic rozhodnuto,“ mínil kladenský trenér Martin Hřídel.

Domácí vstoupili do utkání na těžkém terénu aktivněji. Hned v úvodu nedosáhl Kroupa na centrovaný míč z pravé strany a poté měl kladenský brankář Pavlík hodně práce s Bačovou dělovkou.

Středočeský tým se až po dvaceti minutách zbavil ostychu. Blízko vedoucímu gólu byl Klinka, avšak gólman Baránek včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal. Po přímém kopu zahrozil Šilhan, hlavou ovšem těsně minul pravou tyč. Rovněž Zlíňané měli před pauzou vyloženou příležitost, ale Bačovu střelu z bezprostřední blízkosti srazili hostující zadáci na roh.

Také na začátku druhé půle vyřešili Kladenští několik závarů před svou brankou. Hru Zlína přišel oživit rychlonohý Žůrek, jenž se hned při prvním doteku s balónem ocitl ve výhodné střelecké pozici, avšak na Pavlíka vyslal jen slabou ránu.

Tlak Moravanů postupně sílil, na jejich kopačky se ovšem zároveň s blížícím se koncem střetnutí začala lepit nervozita. Jejich nadějné akce často krachovaly na nepřesných přihrávkách.

V závěrečných minutách hosté hru vyrovnali. Dařilo se jim držet míč ve středu hřiště a bezbrankovou plichtu si už bez problémů pohlídali.

„Bod je pro nás pochopitelně málo, nemohu ale svým hráčům vytknout nedostatek bojovnosti. Tlak jsme si vytvořili, avšak v koncovce jsme se bohužel neprosadili,“ litoval zklamaný kouč Tescomy Ladislav Minář. „Svůj podíl na tom mají zřejmě i zdravotní potíže některých našich hráčů, v závěru už nám proto docházely síly. Budeme bojovat dál, záchranu v lize v žádném případě nevzdáváme,“ tvrdil rezolutně.

FC Tescoma Zlín - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Peřina. ŽK: Zbožínek, Rýdel, Dostálek - Bartoš, Cigánek, Šilhan. Diváci: 2288.
Zlín: Baránek - Malcharek, Čelůstka, Zbožínek, Trubila - Šmahaj (79. Musil), Dostálek, Rýdel, Vyskočil (65. Lukaštík) - Kroupa, Bača (60. Žůrek). Trenér: Minář.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Drsek, Beneš, Procházka - Cigánek (55. Bartek), Strnad, Szabo (90. Gross), Šisler - Klinka (80. Zachariáš), Šilhan. Trenér: Hřídel.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice