Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 0:0Sparta obranu Českých Budějovic prolomit nedokázala

PRAHA

Sparťanští fotbalisté nedokázali v prvním domácím jarním utkání překonat defenzivně hrající České Budějovice a po bezbrankové remíze ztratili dva body. Domácí sice měli takřka po celý zápas vytrvalou převahu, ale zlomit odpor výborně organizovaných Jihočechů se jim nepovedlo. Několikrát je navíc podržel bezchybný gólman Kučera.

Článek

Letenský trávník odpoledne zmáčela krátká dešťová přehrávka, a přestože by mokrý povrch měl přát ofenzivnějšímu týmu, nějakou chvíli se sparťané hledali. Brzy se sice dostali do trvalého tlaku, ale nepřicházely velké šance, po nichž by se dostali do vedení.

Poprvé se Jihočeši ocitli v úzkých po akci Bergra na konci první desetiminutovky a Holendově prodloužení na zadní tyč, kde se však jeho spoluhráči už k míči nedostali. Další slibný okamžik předvedli domácí fotbalisté ve 23. minutě, ovšem Kulič z těžkého úhlu pálil pouze mimo.

Na konci první půlhodiny vrcholil neplodný letenský nápor a největší zásluhu na čistém skóre soupeře měl gólman Kučera, který nejprve stáhnul před Holendou nebezpečný centr z pravé strany, zanedlouho Bergrův tvrdý pokus z levé strany zablokovali obránci.

V závěru poločasu byla sparťanská převaha drtivá, ale nic z ní domácí nevytěžili. Největší šanci měl Berger, který napálil trestný kop z třiceti metrů přesně do šibenice, jenže Kučera předvedl další skvělý zákrok a míč vytlačil na roh. Jeho spoluhráči v poli toho za celou polovinu mnoho nevymysleli, soustředili se na vytrvalou defenzivu a před Blažka se dostali všehovšudy jednou.

Po změně stran se dal očekávat další letenský nápor, ale opak byl pravdou. Domácí najednou měli ještě větší problémy dostat se za obranu soupeře a s přibývajícími minutami začali kupit řadu chyb v rozehrávce, čehož několikrát hosté využili k nečekanému zaútočení a celkově se jejich ofenzivní projev zvednul. Doložila to i rána, kterou vyslal v 59. minutě Riegel jenže po teči se mezi tyče nevešla.

Po příchodu Wilfrieda znovu Sparta ožila, ale až na jeden závar v šestnáctce a další trestný kop Bergera se k zakončení nedostávala. Až v 71. minutě se probíjel do trestného území Žofčák a po jeho akci se dostal k ráně Wilfried, jenže Kučera znovu dokázal uhájit čisté konto.

V závěrečné čtvrthodině přibývaly nebezpečné situace před Kučerou a paradoxně mohl zápas rozhodnout stoper Hubník, jenže jeho křížná střela napříč malým trestným územím v 78. minutě těsně minula tyč. Víc toho sparťané už nedokázali a na Letné se po jarní premiéře pískalo.

Sparta Praha - České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Jech - Čecháček, Santarius. ŽK: Kulič, Kucka - Žižka, Hudson. Diváci: 11.425.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič (89. Kadlec) - Kladrubský - Kulič (72. Wilfried), Kucka (84. Matušovič), Berger, Žofčák - Holenda. Trenér: Chovanec.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Hunal, Žižka, Leština - Benát (90. Svátek), Hílek, Homoláč, Šíma (73. Hudson) - Sedláček, Mezlík (75. Stráský). Trenér: Tobiáš.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice