Hlavní obsah

Sparta je zoufalá, už nedává ani góly

Karel Felt, Jaroslav JiránekPrávo

Sparta může po sobotní bezbrankové remíze zapomenout na stíhání Slavie. Nemohoucností v ofenzivě, s osamoceným Holendou na hrotu, potvrdila, že zázraky od ní čekat nelze.

Článek

Letenští jsou zoufalí v ofenzivě. Navíc nestřílejí ani branky. Na rozdíl od Olomouce si Budějovičtí vlastní gól nedali. Herní rozestavení 4 - 1 - 4 - 1, uměle naroubované, nefunguje. Jen obrana obstála, ale v utkání s Jihočechy, kteří přijeli vyválčit bod, to nebylo až tak složité.

Na Letné bývalo v minulosti zvykem, že před médii i v těžkých dobách na sebe brali odpovědnost nejzkušenější hráči, nejlépe kapitán... To už neplatí. Teď chodí ti, kteří jsou v kabině sotva pár týdnů... „Málo jsme stříleli, chyběl pohyb, nedostávali jsme se do zakončení. Nevyhráli jsme, to je škoda. Věděli jsme, že sem Budějovice přijedou bránit. Ale měli jsme je porazit. Proč jsme to nedokázali, si neumím vysvětlit,“ hledal příčiny Igor Žofčák. Na dotaz, co říkal pískotu fanoušků po utkání rozpačitě odpověděl: „Nevyhráli jsme, tak pískali...“

Obránce Roman Hubník sice mohl dát gól, ale ani on nepatřil k těm, kteří měli nést odpovědnost v ofenzivě. „Chtěli jsme se vyvarovat nákopů, ale Jihočeši dobře forčekovali. Nic jiného nám pak nezbývalo. Naše hra dopředu nebyla dobrá. Na Žižkově se pokusíme o lepší výsledek,“ vyprávěl Hubník. Kritický byl kouč Jozef Chovanec: „Nefungovala středová řada, motor týmu. Bergra táhl sval a Kucka po dobré první půli nebyl ve druhé vidět.“

Jihočeši naopak zářili štěstím. Trenér Pavel Tobiáš byl spokojený se splněním taktických pokynů. Ani jeho svěřenci však dopředu nic nevymysleli. „Ve druhé půli šli na hřiště naši žolíci Stráský a Hudson, ale upřímně, gól bychom dali spíš náhodou nebo něčí tečí,“ přiznal.

Reklama

Související témata: